Zastavte Zemana! burcuje bývalý diplomat. Jeho petici podepsaly tisíce lidí

28.12.2018 16:42

Prezidenta Miloše Zemana je třeba zastavit. Míní to spoluautor petice proti němu Fedor Bruoth. Rozhovor s ním přinesl server Prostor X.

Zastavte Zemana! burcuje bývalý diplomat. Jeho petici podepsaly tisíce lidí
Foto: OV TV
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Petici s výzvou „Poslanci a senátoři, zastavte Miloše Zemana“ již podepsalo 16 tisíc lidí. Podle překladatele a bývalého diplomata Fedora Bruotha, jenž je spoluautor petice, Zeman škodí republice a nálepkováním rozděluje národ. 

Video najdete ZDE.

„Pana prezidenta je potřeba zastavit v tom konání, které přesahuje hranice ústavnosti a škodí České republice. Vadí mi rozdělování národa, s tím začal Miloš Zeman. Nálepkuje české obyvatelstvo,“ zmínil Bruoth s tím, že petici podepisují lidé i v malých vesničkách. „Občané se nemají rozdělovat,“ míní. 

Anketa

Myslíte, že se v roce 2019 budeme mít lépe než v tomto končícím roce?

23%
77%
hlasovalo: 18948 lidí

„Myslím si, že parlament by měl mít možnost, jak zastavit prezidenta,“ dodal s tím, že v současné době má parlament alespoň možnosti upozorňovat prezidenta na jeho přešlapy. Některá média podle jeho slov pak ovlivňují mínění ve prospěch pana prezidenta. „Například Parlamentní listy, Eurozprávy, ale nečtu je,“ podotkl. „Svobodné fórum pak vzniklo jako reakce na něco. Na dezinformaci,“ dodal.

Prezident pak podle něj dává negativní příklad i svými vulgaritami. A co výraz lepšolidi, který prezident použil ve vánočním poselství? „Necítím se tak,“ poznamenal Bruoth. „Tím, že prezident mluvil o lepšolidech, rozdělí zase lidi na dvě skupiny,“ dodal. 

„Kdyby se politika odvíjela normálním způsobem, nebyly by třeba demonstrace ani petice,“ zmínil s tím, že je čím dál více petentů. Lidé podle něj pochopili, že se musí angažovat. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…