Zástupci ČSSD a KSČM se ještě večer sešli v Lidovém domě

26.10.2013 22:42

V Lidovém domě začalo nedlouho po 22:00 první povolební jednání mezi sociální demokracií a komunisty, tedy dvojicí stran, které ještě před nedávnem věřily, že budou mít ve sněmovně většinu. Na schůzce levicových stran jsou čtyři zástupci z každého uskupení. Žádnou zásadní dohodu neočekávají.

Zástupci ČSSD a KSČM se ještě večer sešli v Lidovém domě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip s Bohuslavem Sobotkou ve sněmovně

Sociální demokraty na schůzce reprezentuje vyjednávací tým složený z předsedy strany Bohuslava Sobotky, statutárního místopředsedy Michala Haška a místopředsedů Lubomíra Zaorálka a Milana Chovance. Komunisté na setkání dorazili se svým předsedou Vojtěchem Filipem, místopředsedkyní Miloslavou Vostrou, dalším členem vedení Zdeňkem Levým a někdejším šéfem poslaneckého klubu KSČM Pavlem Kováčikem.

Jednání se podle Kováčika uskutečňuje tak brzy po volbách, aby se nemusely organizovat předčasné volby a aby strany mohly zrealizovat sliby, které daly. S čím přesně komunisté na schůzku jdou, neuvedl.

"Já bych řekl, že v některých štábech se bude více slavit, v některých se bude více truchlit a u sociálních demokratů se pracuje," uvedl podobně nekonkrétně Hašek na otázku, co od večerního jednání čeká. Chovanec již dříve řekl, že půjde spíše o zdvořilostní schůzku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …