Zástupci města i kraje uctili v Brně památku boje za demokracii

17.11.2017 14:42

Zhruba stovka lidí se dnes v Brně sešla u pomníku u krajského soudu při pietním aktu u příležitosti Dne boje za svobodu a demokracii. Mezi nimi byli zástupci města, kraje, soudů, městských částí i politických stran. Primátorův náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL) řekl, že 17. listopad vstoupil do povědomí národa hned dvakrát, a to v letech 1939 a 1989.

Zástupci města i kraje uctili v Brně památku boje za demokracii
Foto: kduprobrno.cz
Popisek: Petr Hladík (KDU-ČSL)

Hladík se ujal úvodního proslovu. „Perzekuce studentů v roce 1939 dala podnět k vyhlášení 17. listopadu jako Mezinárodního dne studentstva. V roce 1989 se dnešní den stal impulzem ke svržení komunistické vlády. Dnes si obě tato data připomínáme, abychom vyjádřili úctu všem, kdo zaplatil kariérou, zdravím, nebo dokonce životem,“ uvedl Hladík.

Spolu s dalšími náměstky primátora Martinem Anderem (SZ) a Jaroslavem Kacerem (TOP 09) položil věnec k pomníku. Pietní akce se účastnili i další politici včetně starosty městské části Brno-střed Martin Landa (zvolen za Žít Brno) a dalších zástupců městských částí.

U pomníku se poklonili i zástupci politických stran KDU-ČSL, ODS nebo Strany zelených, zástupci Ústavního soudu a dalších soudů, veteráni a pamětníci. Zazněly i verše Jaroslava Seiferta a státní hymna v podání olomoucké vojenské hudby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…