Zatímco Zeman bude na Hradě udílet vyznamenání, na Václaváku proběhne alternativní akce. A protizemanovští politici...

27.10.2018 12:08

V roce 2016 proběhly na Staroměstském náměstí alternativní oslavy státního svátku. Dav, který zaplnil Staroměstské náměstí, chtěl dát najevo, že nesouhlasí s tím, jak si počíná Miloš Zeman v úřadu prezidenta. Letos se podobné alternativní oslavy chystají na Václavském náměstí v Praze.

Zatímco Zeman bude na Hradě udílet vyznamenání, na Václaváku proběhne alternativní akce. A protizemanovští politici...
Foto: ReproFoto
Popisek: Václavské náměstí: Koncert pro budoucnost 2017.

Prezident Miloš Zeman na Hradě pořádá velkolepé oslavy stých narozenin našeho moderního státu. Rozhodl se však, že na tyto oslavy nepozve některé české osobnosti. Pozvánku na Pražský hrad nedostali někteří poslanci, hejtmani či senátoři. Pozvánku nedostal např. hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek (KDU-ČSL) nebo předseda sněmovní strany Starostové a nezávislí Petr Gazdík.

Rozhodnutí Miloše Zemana tak přivedlo některé české osobnosti k tomu, že na Hrad nepůjdou, i když pozvánku dostaly, a raději oslaví sté narozeniny republiky jinak. Podle informací sobotních Lidových novin se budou konat také alternativní oslavy stých narozenin republiky, a to na Václavském náměstí. Bude se tak opakovat situace z roku 2016, kdy se část zákonodárců a osobností nesešla na Hradě, ale na Staroměstském náměstí, protože nesouhlasily s chováním Miloše Zemana v prezidentské funkci.

Na pódiu se nemá objevit žádný politik, ale přihlížejícími nepochybně budou. Dorazí např. lídr volebního uskupení Praha sobě Jan Čižinský a možná dorazí i poslanci Jan Farský a Petr Gazdík z hnutí STAN.

„Nikoho jsme nezvali a nikdo z politiků ani nebude vystupovat, ale je možné a myslím, že to je i pravděpodobné, že někteří politici dorazí,“ řekl deníku jeden z organizátorů Mikuláš Minář. „Politiky jsme záměrně nezvali. Chceme, aby bylo velké výročí sta let pojaté jinak, překlenulo pěnu dní a zaměřilo se spíš na nadčasová témata,“ dodal.

Na dolní část Václavského náměstí mají dorazit také radikálové, kteří oslavy stých narozenin republiky pojmou po svém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…