Zavádění totality pokračuje dál, zahřmělo v Praze na demonstraci proti vládě

06.12.2020 16:21

Odpůrci vládních protiepidemických opatření se dnes odpoledne sešli v Praze na Václavském náměstí a na Palackého náměstí. Na demonstrace dorazily stovky lidí.

Zavádění totality pokračuje dál, zahřmělo v Praze na demonstraci proti vládě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mikulášská demonstrace proti vládním opatřením

Mnoho jich přišlo bez roušek, rozestupy mezi sebou nedodržují. Z Palackého náměstí vyrazili demonstranti na pochod kolem Národního divadla na Můstek, z Václavského náměstí se chtějí protestující podle pořadatelů vydat přes Staroměstské náměstí a Mánesův most na Klárov. Obě shromáždění jsou poklidná, řekla ČTK mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Policie zatím podle Kropáčové nemusela proti protestujícím zasahovat. „Policisté pouze upozorňovali účastníky, aby dodržovali vládní nařízení,“ uvedla mluvčí. Například s nimi řešili nenasazené roušky. Demonstrací se může v současné době účastnit nejvíc stovka lidí, a to ve skupinách po 20 účastnících. Musejí zachovávat rozestupy mezi skupinami alespoň dva metry a každý musí mít zakrytá ústa a nos. Kvůli počtu účastníků policisté nezasahují.

Obě demonstrace svolali pořadatelé přes sociální sítě. Přes 400 lidí avizovalo, že dorazí na Palackého náměstí, zhruba tři stovky uvedly, že přijdou na Václavské náměstí. Lidé si na demonstraci přinesli české i slovenské vlajky a transparenty s nápisy jako – „Pokud my, tak vy první“ – odkazujícími na možnou vakcinaci proti covidu-19. Někteří protestující dorazili v rytířském brnění na koni představující blanické rytíře. Na obě akce dohlížejí desítky policistů.

„Zavádění totality pokračuje dál a my si to necháváme líbit. Pojďme žít bez vlády a jejích opatření. Pojďme žít a volně dýchat, jako jsme žili o loňských Vánocích,“ uvedl organizátor demonstrace na Václavském náměstí nazvané Manifestace za svobodu a pravdu odsuzující teror a manipulaci David Tesař ve facebookové pozvánce na dnešní protest. Svolavatelé pochodu ve veřejné výzvě vládě zároveň požádali, aby uzavřeným provozům poskytla podporu a také aby upustila od celoplošných restriktivních opatření.

Odpůrci vládních opatření proti šíření koronaviru se na stejně nazvané demonstraci sešli také 28. října na pražském náměstí Republiky. Policie po příchodu první stovky demonstrantů prostor před pódiem ohradila.

Shromáždění na Palackého náměstí nazvali organizátoři Mikulášská demonstrace proti vládním nařízením s průvodem. Účastníky vyzvali, aby dorazili v maskách Mikulášů, andělů a čertů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…