Zbabělec Nečas předal vládu mafii. A s Českou národní bankou v čele, rozjela se Samková

24.11.2013 17:10

Vláda v demisi pod vedením Jiřího Rusnoka zamítla požadavek některých politických stran odložit platnost nového občanského zákoníku. Podle názoru advokátky Kláry Samkové to znamená jediné – vzniká tu prý skrytá koalice bez účasti ANO a KDU-ČSL.

Zbabělec Nečas předal vládu mafii. A s Českou národní bankou v čele, rozjela se Samková
Foto: Hans Štembera
Popisek: Advokátka Klára Samková

Poslanci ANO, Úsvitu přímé demokracie a KSČM chtěli platnost nového občanského zákoníku odložit i proto, že čelí kritice některých odborníků. Vyzvali proto vládu, aby do sněmovny poslala návrh na odložení platnosti, avšak neuspěli.

Fakticky bude vládnout ČSSD a ODS

"Důvodem byl postoj pana Bohuslava Sobotky, který svůj původní záměr sdělil a vládě pravil, že nevidí důvod odkladu. Obávám se, že ať bude nová vláda mít jakékoliv složení, faktickými vládci bude neviditelná koalice ČSSD s ODS a podporou alespoň části TOP 09," vysvětluje si Samková.

Nový zákoník má vejít v platnost od počátku příštího roku. Poté si lidé podle advokátky mají stěžovat především u současné vlády a ČSSD. "Když se podívám na dnešní politickou situaci, začíná se mi věc jevit tak, že Nečas zbaběle předal vládu organizované mafii, tentokráte v čele s Českou národní bankou," dodává v narážce na nedávnou intervenci ČNB.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…