Zdechovský: Někteří lidé by neměli mít právo volit

20.02.2022 18:28 | Seriál

Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) se na svém twitterovém profilu rozohnil nad nápisem, který vznikl u domu poslance Antonína Tesaříka (KDU-ČSL). „Naprostý hnus,“ napsal mimo jiné Zdechovský.

Zdechovský: Někteří lidé by neměli mít právo volit
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

„Naprostý hnus! Někteří lidé by holt měli projít zkouškou, jestli mohou vůbec volit. Doufám, že je rodina Antonína Tesaříka v pořádku,“ napsal Zdechovský na Twitteru.

Fotografii s nápisem „Tesařík je zrádce“ zveřejnila policie. „Prověřujeme případ nasprejování nápisu před jedním z bytových domů v Hodoníně. Ve věci jsme zahájili úkony tr. řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a podařilo se nám ustanovit i vyslechnout podezřelého. Právní kvalifikace skutku nemusí být konečná,“ uvedla policie na Twitteru.

K situaci před Tesaříkovým domem došlo poté, co iniciativa Chcípl PES uveřejnila osobní bydliště členů Parlamentu, kteří hlasovali pro pandemický zákon. Nakonec je však změnila na adresy pracovní. Mezitím ovšem řada vysokých státních činitelů vystoupila s ostrým prohlášením. Kromě ministrů Válka a Rakušana také senátorka Miroslava Němcová.

„Zmíněné adresy se dozajista nebudou shodovat s adresou trvalého bydliště poslanců, ale jsou to adresy kanceláří nebo míst podnikání, pokud si je poslanci neumísťují domů. Vyzvali jsme lidi, kterým není lhostejný osud našeho národa, k pokojné demonstraci a k vyjádření nesouhlasu. Volají nám lidé, kteří se nás ptají, zda nebudeme něco organizovat u nich, protože se nedostanou do Prahy. Vzhledem k situaci, do které nás přivedla vláda Petra Fialy, která narychlo v úterý ráno oznámila, že bude projednávat novelu pandemického zákona tentýž den, aniž splnila legislativní podmínky, tedy desetidenní lhůtu projednání zrychleného jednání,“ konstatoval ve středu Jakub Olbert (Chcípl PES).

Hlasovali pro pandemický zákon? 8. schůze, 58. hlasování, 2. února 2022, 22.02: Novela z. o mimoř. opatřeních při epidemii onem. covid-19“

Zdroj: PSP.cz

Spornou novelu padnemického zákona nakonec v závěru týdne koaliční většina protlačila dál. V pátek Sněmovna totiž přehlasovala senátní veto, prezident Miloš Zeman již dříve ohlásil, že předlohu podepíše.

reklama

autor: vef

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…