Zelení pořádají o víkendu sjezd. Novináře tam ale nepustí, chtějí mít kontrolu nad výstupy

15.01.2018 21:35

Matěj Stropnický jako předseda Zelených dovedl tuto stranu k volební zkáze. V podzimních sněmovních volbách strana nezískala ani 1,5 procenta hlasů, takže přišla o státní příspěvky. Po volebním debaklu dal Matěj Stropnický svou funkci k dispozici. Stranu teď čeká sjezd. Server Deník Referendum přinesl o nadcházejícím sjezdu překvapivou informaci.

Zelení pořádají o víkendu sjezd. Novináře tam ale nepustí, chtějí mít kontrolu nad výstupy
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Zelené čeká za pár dní sjezd. Strana, která si tolik zakládá na otevřenosti, dospěla k pro mnohé překvapivému rozhodnutí. Nepustí mezi sebe novináře.

„Strana zelených se ze svého sjezdu, který se o víkendu sejde v České Třebové, rozhodla vykázat novináře. Tento krok vydává za standardní politické rozhodnutí s cílem kontrolovat mediální výstupy sjezdu,“ napsal server. Zdá se však, že některým členům strany se toto rozhodnutí ani trochu nelíbí. Proti sjezdové izolaci se postavil např. Michal Berg.

Překvapen byl i Matěj Stropnický. „Takhle jsme nebyli domluvení. Shodli jsme se, že zástupci médií budou přítomni volbě celého předsednictva. Je to nějaké divné,“ povzdechla si Horáková. „Obecně si myslím, že na volebním sjezdu není důvod vylučovat novináře,“ řekl Deníku Referendum Matěj Stropnický.

Celý článek naleznete zde.

Zvlášť s přihlédnutím k faktu, že se Zelení tak často dovolávají transparentnosti. Dokonce i komunisté nebo hnutí ANO, jež o otevřenosti nemluví, pouštějí na své sjezdy novináře. Pokud by Zelení skutečně zabouchli novinářům dveře, zařadili by se tak po bok prezidenta Miloše Zemana či předsedy SPD Tomia Okamury. Ti si pečlivě vybírají, které novináře si pustí k tělu a které nikoli.  

Jakub Kutílek však rozhodnutí strany hájil. Na minulém sjezdu si prý novináři nevšímali ani tak priorit strany jako spíše kontroverzních témat, které štěpí i samotné Zelené. Proto by teď měli mít žurnalisté dveře zavřené.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…