Zelenskyj: 9 Ukrajinců zemřelo při odstraňování min. I za to mohou Rusové

08.05.2023 8:45 | Ze sítí

Ruský teroristický stát páchá jednu hrůzu za druhou. V sobotu zavraždil 9 Ukrajinců, kteří odstraňovali miny z ukrajinské půdy, miny, které ohrožují i ženy a děti. Miny, které nastražili Rusové. Rusové, kteří do světa vnášejí chaos a smrt. Tak to vidí ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, který znovu poděkoval všem, kteří tomuto chaosu čelí a pomáhají ruské hrůzy zarazit.

Zelenskyj: 9 Ukrajinců zemřelo při odstraňování min. I za to mohou Rusové
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil minulý týden za velmi plodný pro Ukrajinu. V minulém týdnu Ukrajincům pomohla řada zemí – od Spojených států po Nový Zéland, od Nizozemska a Belgie po Chorvatsko. Jedním dechem dodal, že on, ale i další politici pracují na tom, aby nadcházející týden byl stejně plodný. Jednal prý kvůli tomu s řadou politiků. O nových protiruských sankcích i nových dodávkách zbraní.

„Je velmi důležité, aby svět věděl o každém faktu ruského teroru proti našemu lidu, aby se ve světě mluvilo o tom, co teroristický stát dělá a jak chráníme život. Jsem vděčný každému, kdo nám pomáhá šířením pravdy o ruských úderech a ostřelování, o brutalitě okupantů, která se nezastaví ani na den! Nekonečný ruský teror proti Nikopolu, brutální ostřelování města Cherson a oblasti, údery na město Charkov a oblast, teror proti vesnicím v pohraničních oblastech Černihovské a Sumské oblasti, peklo v Doněcké oblasti... Jen včera a jen při jednom ruském útoku na Chersonskou oblast zahynulo devět Ukrajinců – zabývali se odminováním, obnovováním bezpečnosti pro lidi. Upřímnou soustrast příbuzným a přátelům zemřelých,“ vrátil se k sobotní tragédii.

„Ničení bezpečnosti, přinášení smrti a chaosu, to vše dělá teroristický stát. A každý, kdo pomáhá Ukrajině obnovit bezpečnost, každý, kdo posiluje partnerství mezi zeměmi v Evropě v zájmu bezpečnosti, v zájmu společné síly, každý, kdo vyvíjí tlak na teroristický stát – ti všichni jsou obránci míru. Děkuji všem na světě, kteří jsou s Ukrajinou, kteří podporují naše vojáky,“ pokračoval Zelenskyj.

Ukrajinským vojákům provolal slávu a poděkoval jim za to, jak brání svou vlast.

„Chválím 3. samostatnou útočnou brigádu a 24. samostatnou mechanizovanou brigádu za úspěšné zničení teroristů v Doněcké oblasti! Děkuji vám, bojovníci! 57. samostatné motorizované pěší brigádě, 93. mechanizované brigádě. Díky vám všem, chlapci, za hrdinnou obranu pozic a za příkladný odpor! Dobrá práce!“

Poděkoval také bojovníkům 128. samostatné horské útočné brigády a 35. samostatné brigádě námořní pěchoty pojmenované po kontradmirálu Michailu Ostrohradském. A spolu s nimi poděkoval i mnoha dalším vojákům.

A poté se rozloučil zvoláním „sláva Ukrajině“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Za to můžeš především ty, vyhulena hlavo!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseClinton , 08.05.2023 9:03:35

|  12 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …