Zelenskyj: Bojujeme, aby naši mladí žili svobodně

25.04.2023 7:50 | Ze sítí

Volodymyr Zelenskyj, ukrajinský prezident, dal další příklad, za co Ukrajina bojuje a vysvětlil, proč Ukrajincům stojí za to čelit ruskému zlu. Ukrajinci podle Zelenského bojují za to, aby si jejich mladí lidé mohli žít, jak chtějí a ne, jak jim to nadiktuje Rusko.

Zelenskyj: Bojujeme, aby naši mladí žili svobodně
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj poděkoval Estoncům za to, jak moc pomáhají Ukrajině. Ačkoli nejde o velkou zemi EU, v poměru ke svému HDP pomáhá Estonsko Ukrajině opravdu masivně.

„Týká se to děl pro naše dělostřelectvo, nábojů a zbraní pro naše protiletadlové dělostřelce... Mnoho aspektů,“ uvedl prezident. A ze srdce děkoval estonské premiérce Kallasové. Poděkoval jí také za jasnou podporu Ukrajině ve věcí vstupu do NATO a do EU.

Poté se Zelenskyj věnoval situaci k Žytomyru, kam vyrazil na služební cestu.

„Žytomyr nebyl vybrán jako místo našich rozhovorů náhodou. Právě v žytomyrské oblasti byl realizován projekt rekonstrukce, který dává Estonsku prvenství – prvenství v tom, jak rychle bude realizováno to, co bylo dohodnuto. Ve městě Ovruč v Žytomyrské oblasti má být do 1. června dokončena rekonstrukce mateřské školy – s pomocí Estonska. Tento projekt se bude dále rozšiřovat. Existují i další projekty rekonstrukcí a jsem si jist, že je všechny zrealizujeme. Bylo mi velkým potěšením navštívit žytomyrskou polytechniku a pohovořit se studenty univerzity. Je to skvělá univerzita – je cítit, že jim na studentech opravdu záleží. Záleží jim na Ukrajině, s ohledem na to, že univerzita připravuje pro zemi různé odborníky. Děkuji každému, kdo se setkání na polytechnice zúčastnil, kdo kladl otázky a kdo upřímně reagoval na odpovědi. Byla to příjemná, energická komunikace. Právě za to bojujeme za celou Ukrajinu – za to, aby se všechny naše děti, všichni ukrajinští studenti v každé části naší země cítili svobodně, užívali si svobody, získali vzdělání a realizovali se v životě tak, jak chtějí. A to se stane. Ukrajina bude bránit svou svobodu,“ prohlásil Zelenskyj.

Diskutoval prý také se zástupci regionální státní správy a řešil s nimi otázku, jak se připravit na příští zimu.

Mužů a ženám v Žytomyru poděkoval za to, že buď na frontě své vojáky ze všech sil podporují, nebo se do bojů přímo zapojují. Zelenskyj dal najevo, že se sklání před jejich hrdinstvím.

„Sláva všem našim bojovníkům, kteří jsou nyní v boji, na bojových stanovištích, na bojových misích! Děkujeme všem, kteří pomáhají Ukrajině bránit se proti ruskému zlu! Děkuji Žytomyru za dnešní den. Sláva Ukrajině!“ uzavřel Zelenskyj.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Největší svoboda je asi dle tohoto lotra , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseLeo Pitinský , 25.04.2023 11:24:53
Možnost mluvit pouze ukrajinsky , když rodný jazyk máte jiný,svoboda je i zakazovat jiné strany,kdykoliv každého jiného názoru klidně i fyzicky odstranit,nutit jít do války i ty kteří to tak nevidí,upalovat lidi,no má toho co mladým nabídnout!

|  7 |  0

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…