Zelenskyj: Ruská morálka se hroutí

03.03.2022 7:01

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj znovu promluvil k národu. Popsal morálku ruského nepřítele. Chuť Putinových agresorů válčit se podle něj hroutí. Invazní jednoty podle něj vůbec nepočítaly s tak houževnatým odporem ukrajinských hrdinů. Ruští agresoři nepočítali s odporem obyčejných Ukrajinců, nepočítali také s tím, že od Ukrajinců nedostanou ani kůrku chleba.

Zelenskyj: Ruská morálka se hroutí
Foto: Repro Youtube
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj oznámil světu, že ukrajinská armáda a obyčejní Ukrajinci dál odolávají útoku Putinových agresorů. Odolávají tak dobře, že ruští nepřátelé se vzdávají a demoralizovaní vypráví do kamer, že vůbec netušili, že jdou do války.

„Stále více okupantů prchá zpět do Ruska, od nás, od vás, od všech těch, kteří zahánějí nepřítele raketami, zbraněmi, tanky, vrtulníky – se vším, co střílí. Přeji vám zdraví, rodilí Ukrajinci, silní a laskaví, ale ne k nepříteli," napsal Zelenskyj na facebooku.

Poklonil se odvaze všech Ukrajinců, kteří vstupují do cesty ruským obrněncům, kteří dělají všechno co mohou, aby ruské agresory zastavili. Další hold složil armádě, která podle Zelenského pobila už 9 tisíc invazních vojáků a pokračuje v hrdinném boji o svobodu Ukrajiny.

„Jsme národ, který za týden zničil plány nepřítele - plány, které byly budovány roky, odporné, vypočítavé, s nenávistí k naší zemi, k našim lidem, ke všem lidem, kteří mají 2 věci: svobodu a srdce. My jsme je zastavil a zbili."

„Naše armáda, naše pohraniční stráže, naše územní obrana, dokonce i obyčejní farmáři zajímají ruskou armádu každý den. A všichni zajatci říkají jen jedno: nevědí, proč jsou tady. Navzdory skutečnosti, že v přibývajícím čase je tu okupačních jednotek stále víc, morálka nepřítele se neustále zhoršuje,“ pokračoval Zelenskyj.

Okupanty v ukrajinských městech podle Zelenského nikdo nepřivítá. Ruští agresoři všude kolem sebe uvidí jen pohrdání a nedostanou ani kůrku chleba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…