Zelenskyj promluvil k národu: Každý na Ukrajině musí pochopit...

22.04.2023 6:51 | Ze sítí

Plně se koncentrujte na obranu, požádal své spoluobčany ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Každý muž a žena na Ukrajině by měl podle prezidenta pochopit jednu věc. „Ukrajina a naši vojáci nemají čas na formální politiku a jakékoli nepraktické věci. Každá akce, každé jednání a schůzka by měla přinést konkrétní pomoc obraně, měla by konkrétně posílit naše vojáky a chránit naše hodnoty.“

Zelenskyj promluvil k národu: Každý na Ukrajině musí pochopit...
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sdělil svým spoluobčanům, že spolu s celým generálním štábem intenzivně pracuje na začleňování nových jednotek do armády.

„Každý na Ukrajině musí pochopit, že hlavním úkolem státu je deokupace našich území, návrat našich zemí a našich lidí z ruského zajetí. Na tento úkol jsou primárně zaměřeny státní zdroje. A já jsem vděčný všem, kteří pomáhají. Kdo udržuje pozornost světa na Ukrajině. Každému, kdo na Ukrajině vytváří pracovní místa, kdo platí daně, kdo zůstává v zemi a podporuje práci svých podniků. Každému, kdo organizuje finanční sbírky pro naše vojáky a obnovu - sbírky na Ukrajině, v jiných zemích... Nyní, stejně jako loni, musíme zůstat jednotní, mobilizovaní a plně soustředění na obranu. … Ukrajina a naši vojáci nemají čas na formální politiku a jakékoli nepraktické věci. Každá akce, každé jednání a schůzka by měla přinést konkrétní pomoc obraně, měla by konkrétně posílit naše vojáky a chránit naše hodnoty,“ zdůraznil prezident.

„Dnes bych chtěl osobně poděkovat každému, kdo vyrábí zbraně a munici, drony ve státních obranných podnicích a firmách, které se připojily, všem, kdo opravují techniku, kdo vytvářejí novou techniku, zejména pro odminování. Děkuji za to, že navzdory všemu Ukrajina zvyšuje náš obranný výrobní potenciál,“ pokračoval.

Anketa

Získají Ukrajinci někdy zpět Krym?

hlasovalo: 30017 lidí
Ukrajinci musí být podle Zelenského připraveni na všechny scénáře a podporovat svou zemi, ať nastane jakýkoliv z nich.

Svým spoluobčanům prozradil, že hovořil také s prezidentkou Evropské banky pro obnovu a rozvoj (EBRD) Odile Renaud-Bassos. Řešil s ní prý, jak Ukrajinu co nejrychleji a co nejúčelnějšími kroky postavit opět na nohy.

„Každá investice nyní, každé zachráněné nebo vytvořené pracovní místo na Ukrajině, každý realizovaný ekonomický projekt je také ochranou. A pokud jde o obranu, rozhodující je rychlost. Pozornost EBRD byla upřena zejména na naléhavé potřeby obnovy, bytové výstavby a investičních příležitostí na Ukrajině. Pracovat s Ukrajinou a na Ukrajině právě teď znamená realizovat právě to poslání, pro které byla EBRD vytvořena,“ řekl ukrajinský prezident s tím, že považuje za zásadní vedle udržení silné armády i vybudování silné ekonomiky.

Než se rozloučil zvoláním „sláva Ukrajině“, požádal všechny, aby mysleli na každého muže a ženu, kteří položili život za Ukrajinu.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …