Zelený Liška se pustil do Rusnoka. Dostane prý nejspíš trafiku od uhlobaronů

22.11.2013 22:27

Předsedovi Strany zelených Ondřeji Liškovi se nelíbí výrok premiéra v demisi Jiřího Rusnoka o prolomení limitů těžby na Mostecku. Podle něj se Rusnok chce zalíbit přátelům prezidenta Miloše Zemana.

Zelený Liška se pustil do Rusnoka. Dostane prý nejspíš trafiku od uhlobaronů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Okraj uhelné pánve

"Především je vyčpělá úřednická vláda opírající se pouze o přátele Miloše Zemana. Premiér Rusnok možná hledá trafiku u některého z uhlobaronů, ale měl by si uvědomit, že limity těžby brání města a obce před uhelnými doly, které by se mohly rozšířit pouze za cenu pokračování devastace a vysídlování severních Čech," varuje Liška. Reaguje tak na slova premiéra, který zákony ohledně těžby na Mostecku označil za "vyčpělé".

Celá glosa ZDE.

"Strakovu akademii je třeba vyvětrat a nasměrovat českou ekonomiku směrem k moderním technologiím na místo neustálého vzývání uhelných dolů," doplnil předseda. Vyhláška mimo jiné brání i obce v okolí dolů, které by se jejich rozšíření dotklo. I přesto je podle Rusnoka potencionálně velkým tématem jeho vlády, která je nyní v demisi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…