Zelený se posmívá Nečasovi: Potom, co předvedl ve vládě, se musí maskovat vousy

16.11.2013 20:01

Představitel Strany zelených Jiří Smutný s nadsázkou okomentoval nový vzhled expremiéra Petra Nečase (ODS). Ten obměnil svůj šatník a hladce oholenou tvář vyměnil za dorůstající plnovous. Smutný se prý domníval, že se Nečas stydí za své působení ve vládě a chce se za vousy schovat jako pštros do písku.

Zelený se posmívá Nečasovi: Potom, co předvedl ve vládě, se musí  maskovat vousy
Foto: Radim Panenka
Popisek: Samotný výslech trval jen krátce. Nečas odmítl vypovídat

"Hodně mě pobavil bývalý premiér Nečas, jak si nechal narůst vousy. Už jsem myslel, že se za své vládní trapasy začal stydět a chce se do vousiska schovat jako pštros do písku. Já Nečas? Ne, já nic, já muzikant," napsal ironicky Jiří Smutný v komentáři, který mají ParlamentníListy.cz k dispozici.

Celá glosa ZDE.

A pokračoval. "Jenomže vousy mu zase tak rychle nerostou, takže ho novináři před budovou soudu, kam byl předvolán, hravě poznali," dodal s nadsázkou Smutný. A jakmile začal bývalý premiér mluvit, hned prý bylo nad slunce jasnější, že žádná sebereflexe ani zpytování svědomí nenastalo. "Hlasem ukřivděným a téměř plačtivým před kamerami zanaříkal, že jde o politický proces a on je oběť. No pozdrav pánbůh!" glosuje člen zelených Nečasovo vyjádření do televizních kamer.

Nechť je Nečasova vláda varováním

Komentář Smutného pokračuje přemítáním nad ekonomickou situací. "Nečasova vláda dostala zemi do takové šlamastyky, že není vůbec těžké shodnout se na tom, že tudy dál cesta nevede. První kroky nové vlády – ať už v ní bude kdokoli – tedy nutně povedou k nápravě šlendriánu, který nás přivedl na mělčinu," píše Smutný.

Nejdříve bude nutné snížit podle něj nesmyslně zvýšenou daň z přidané hodnoty, snížit sazbu DPH u léků, knih a základních dětských potřeb, vrátit společné zdanění manželů a zvýšit slevu na dani pro dítě, aby rodiny přestaly být trestány za to, že vychovávají děti. Dále je prý potřeba vrátit se k církevním restitucím, což Smutný označuje za "prachsprostý tunel, na kterém se tajně dohodli Nečas s Kalouskem a kardinálem Dukou".

"Je nadějné, že ve všech uvedených bodech se politici, kteří budou mít šanci zasednout ve vládě, v zásadě shodují. Kéž je pro ně Nečasova ostuda varováním, že když šanci promrhají, za masku z vousů se potom před námi neschovají," uzavírá Jiří Smutný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …