Zeman je takový kvůli svému dětství, odhadla herečka

13.08.2019 8:02

Herečka Petra Nesvačilová prý možná pochopila, kde se v některých lidech bere zlo, a proč je prezident Miloš Zeman takový, jaký je.

Zeman je takový kvůli svému dětství, odhadla herečka
Foto: Repro ČT
Popisek: Miloš Zeman na sněmu Hospodářské komory

Nesvačilová v roce 2016 představila publiku film nazvaný Zákon Helena. Film o Berdychově gangu. O tom, jaký může být svět zločinu strašný si udělala obrázek ve chvíli, když zjistila, že zločinci neváhali některým lidem rozmlátit nohy kladivem. Manželka jednoho z týraných podnikatelů z prožité hrůzy úplně přestala mluvit.

„Nejmenují, ale pochopíte, že zlo je v různé míře prorostlé celou společností. Zjistíte, že svět je nespravedlivý a že jediné, co můžete, je udělat si pořádek sám v sobě. A v tom je to očistné,“ prohlásila herečka a režisérka v rozhovoru pro Reflex.cz.

Tzv. Berdychův gang, který dlouhá léta vydíral podnikatele, čítal asi 50 lidí a autorka filmu měla možnost mluvit s asi patnácti z nich. A z toho, co jí řekli, mohla zveřejnit asi třetinu. Pochopila však, kde se zlo často bere.

„Pravda bývá obsažena v dětství. Ti lidé mi mimo kameru vyprávěli o svých dětských zraněních, která byla tak velká, že jakmile to šlo, šli a poslali to zranění dál. I oni začali ubližovat. Všichni chtěli rodinu, někam patřit, mít pocit výjimečnosti, a zároveň to chtěli strašně rychle, protože nejspíš nedostali od rodičů tu moudrost, že všechno se musí odpracovat. Jejich svět je svět bez laskavosti, pokory a úcty,“ prohlásila Nesvačilová.

S touto svou zkušeností má prý pocit, že prezident Miloš Zeman je dnes takový, jaký je, kvůli svému dětství. „Občas mívám pocit, že tu všichni tak nějak kolektivně trpíme za Zemanovo dětství,“ prohlásila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…