Zeman mnohdy vystupuje nedůstojně a v rozporu se zájmy Česka, udeřil Telička

08.04.2017 15:56

Europoslanec Pavel Telička zvolený za hnutí ANO se v rozhovoru pro Český rozhlas opřel do prezidenta Miloše Zemana.

Zeman mnohdy vystupuje nedůstojně a v rozporu se zájmy Česka, udeřil Telička
Foto: Václav Fiala
Popisek: Europoslanec Pavel Telička v Nýřanech

Pavel Telička je expertem hnutí ANO pro zahraniční politiku, jako europoslanec se zabývá především zahraničněpolitickými otázkami, ale stranou jeho pozornosti nezůstává ani domácí politická scéna – kupříkladu počínání prezidenta Zemana.

„Co se týče prezidenta Miloše Zemana, moje názory ne vůči jeho osobě, ale vůči tomu, jak vykonává svůj úřad a zároveň jaké pozice zastává, jsou záležitostí dlouhodobou. Na toto téma jsem se nejenom na twitteru vyjádřil nesčetněkrát,“ prohlásil v rozhovoru Telička.

Celý rozhovor naleznete zde

Europoslanci se nelíbí, jak Zeman čas od času vystupuje na veřejnosti. Prezident republiky prý někdy vystupuje nedůstojně a v rozporu se zájmy České republiky.

„Člověk se může názorově lišit, může kritizovat. Pak záleží na tom, jak své pozice obhajuje. Zda je formuluje a argumentuje věcně z přesvědčení pro dobro věci, zda je v tom konzistentní a zda jsou jeho názory a aktivity ve prospěch úřadu, který zastává, a především ve prospěch země a voličů. A zda se chová jako zodpovědný nejvyšší ústavní činitel členského státu Evropské unie. Já tu vidím široce rozevřené nůžky. Mnohdy je to způsob nedůstojný, v rozporu se zájmy České republiky,“ řekl Telička.

Europoslance to mrzí o to víc, že působil jako úředník na ministerstvu zahraničí ve vládě dnešního prezidenta a Zeman se jako premiér choval jinak, podle europoslance lépe.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz, včetně upozornění na soci…