Zeman nabádá ke korupci, prohlásil Schwarzenberg

27.09.2013 8:26

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg označil výrok prezidenta Miloše Zemana, že od podnikatelů požaduje, aby přispívali do jeho fondu na splácení českého dluhu, za nabádání ke korupci. Exministr zahraničí to uvedl v online rozhovoru se čtenáři serveru Novinky.cz.

Zeman nabádá ke korupci, prohlásil Schwarzenberg
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg a Miloš Zeman

"Velmi podezřele se to blíží otevřené korupci, neboť fond, ať je jeho účel možná chvályhodný, je soukromý podnik pana Zemana. Má-li být podnikatel státem podpořen, a za to by měl zaplatit do fondu prezidenta, to naplňuje, dle mého soukromého názoru, definici korupce," řekl Schwarzenberg.

Reagoval tak na slova Miloše Zemana, který se o fondu rozepsal na svých facebookových stránkách. V příspěvku litoval, že do něj málo přispívají zástupci podnikatelské sféry.

Bude vydírat podnikatele

"Ale až budou chodit různí lidé a budou říkat - já bych potřeboval, abyste mě zařadil do podnikatelské mise, nebo já bych potřeboval, abyste se za nás přimluvil - v tomto případě přistoupím k vydírání, protože státní dluh je nás všech, nejen dolních deseti milionů," napsal Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …