Zeman odmítl jmenovat soudce Veselého předsedou Krajského soudu v Ústí nad Labem

17.07.2014 12:11

Prezident republiky Miloš Zeman ve čtvrtek dne 17. července 2014 vyjádřil souhlas se jmenováním soudce Milana Bořka předsedou Krajského soudu v Brně a odmítl jmenovat soudce Jana Veselého předsedou Krajského soudu v Ústí nad Labem vzhledem k jeho nedostatečným pracovním výsledkům.

Zeman odmítl jmenovat soudce Veselého předsedou Krajského soudu v Ústí nad Labem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO) navrhla prezidentovi jmenovat předsedou Krajského soudu v Ústí nad Labem Jana Veselého. Ten se však rozhodl jeho jmenování odmítnout. Veselého pro vedení ústeckého soudu vybrala výběrová komise, Válková ale s návrhem na jmenování váhala, protože se proti němu postavila soudcovská rada ústeckého soudu.

Veselý je v současnosti předsedou Okresního soudu v Mělníku. Soudcovská rada ústeckého soudu Válkovou upozornila mimo jiné na to, že Veselý nemá praxi u krajského soudu. Na základě prověrky mu také vyčítá nepořádek v agendě Okresního soudu v Mělníku. „Hodnocení naprosto odmítám," reagoval již dříve pro Lidovky.cz Veselý.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…