Zeman pokračuje v návštěvě ústeckého regionu. Místní radní za TOP 09 ji bojkotují

08.12.2015 6:31

Druhým dnem dnes bude pokračovat prezident Miloš Zeman v návštěvě Ústeckého kraje. Zamíří na Teplicko, Litoměřicko a Lounsko. Do Loun se svolávají odpůrci hlavy státu, Zemanovu návštěvu bojkotují i místní radní za TOP 09.

Zeman pokračuje v návštěvě ústeckého regionu. Místní radní za TOP 09 ji bojkotují
Foto: Repro TV Prima
Popisek: Prezident Zeman v Partii

Prezident zamíří nejprve do Bíliny na Teplicku, kde se setká s vedením gymnázia, následně bude debatovat se studenty. Poté navštíví Lovosice na setkání s představiteli města, řediteli příspěvkových organizací města a starosty okolních obcí a pak na setkání s občany. Poslední zastávkou druhého dne budou Louny. I tady bude Zeman diskutovat s představiteli města a příspěvkových organizací.

Akce se odmítli zúčastnit dva radní a jeden zastupitel Loun za TOP 09, mezi kterými je i poslanec Michal Kučera. V prohlášení zaslaném ČTK uvádějí, že postoje hlavy státu rozdělují společnost a podporují radikální a fašizující postoje. „Přáli bychom si takového prezidenta, který ctí tradice, demokracii a podporuje lidská práva. V Den boje za svobodu a demokracii se prezident Miloš Zeman nezdráhal řečnit na pódiu společně s představiteli xenofobní a fašizující scény. Ve stejný den jeho policejní ochranka zabránila vysokoškolákům, aby si na tomto pamětním místě připomněli odvahu studentů z let 1939 a 1989,“ napsali zástupci lounské TOP 09.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…