Zeman- prezident Ruska. Čím dříve skončí, tím lépe, říká Pekarová Adamová

26.04.2021 15:37

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová se domnívá, že čím dříve skončí prezidentství Miloše Zemana, tím lépe pro bezpečnost Česka. Zaznělo to alespoň v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

Zeman- prezident Ruska. Čím dříve skončí, tím lépe, říká Pekarová Adamová
Foto: repro TV Prima, tan
Popisek: Markéta Pekarová Adamová (*1984, Litomyšl) je česká politička, od roku 2019 předsedkyně TOP 09

Pekarová Adamová také zhodnotila Zemanovo vystoupení ke kauze Vrbětice, kdy měl podle jejích slov promluvit dříve – a to tak, aby povzbudil národ a postavil se za vyšetřující orgány. On se však podle jejích slov rozhodl nevystoupit jako prezident Česka. „Ale jako prezident Ruska,“ sdělila Pekarová Adamová, že to bylo skandální.

Podle jejích slov prezident záměrně vypouštěl nepravdivé informace k celé kauze. „Jeho výroky jsou jen voda na mlýn Rusku, které se snaží celou věc rozmělnit a odvést pozornost,“ domnívá se Pekarová Adamová, která sama celou věc, již zde měli provést agenti GRU ve vrbětických muničních skladech, označila za státní terorismus. Podle jejích slov bychom také měli postupovat rychleji.

Pekarová Adamová následně řekla, že prezident Miloš Zeman je vlastně prodlouženou rukou Ruska v Česku, a to dlouhodobě. Zároveň zmínila, že Zemanovo chování je na úrovni vlastizrady. „Podporujeme, aby nesl odpovědnost. Nemůžeme ho nechat devastovat naše vztahy se spojenci. Čím dříve by jeho prezidentství bylo ukončeno, tím lépe pro naši bezpečnost,“ dodala Pekarová Adamová.

Závěrem se pak lídryně TOP 09 vyjádřila k Zemanovým slovům, že by Poslaneckou sněmovnu nerozpustil, pokud by se pro její rozpuštění vyslovilo 120 zákonodárdců. „My si to líbit nenecháme,“ uvedla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…