Zeman přijme starosty vítězných obcí soutěže Vesnice roku 2018

20.02.2019 6:17

Prezident republiky Miloš Zeman dnes přijme starosty vítězných obcí soutěže Vesnice roku 2018. Setkání se uskuteční odpoledne na Pražském hradě. Dopoledne medailisty soutěže přijme předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO). Klání, jehož výsledky byly vyhlášeny loni v září, vyhrálo Dolní Němčí ve Zlínském kraji. Na druhém místě se umístil Šumvald z Olomouckého kraje a na třetím Nový Kostel z Karlovarského kraje.

Zeman přijme starosty vítězných obcí soutěže Vesnice roku 2018
Foto: Printscreen vysílání ČT
Popisek: Prezident Miloš Zeman pronáší vánoční poselství

Vesnice nejprve soutěží v krajských kolech, jejich vítězové poté putují do finále. Hodnotící komise tak vybírala ze 13 finalistů. Komise hodnotila například společenský život, aktivity občanů, podnikání, ale i občanskou vybavenost, úspory energií či péči o veřejná prostranství a zeleň. O titul se ucházelo 228 obcí.

Cílem soutěže Vesnice roku je vyzdvihnout aktivity obcí, jejich představitelů a obyvatel, kteří se snaží nejen zvelebovat svůj domov, ale rozvíjejí i místní tradice a zapojují se do společenského života v obci.

Klání poprvé vyhlásil Spolek pro obnovu venkova ČR v roce 1995 pod názvem Soutěž o nejzdařilejší program obnovy vesnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…