Zeman řečnil o plevelu a teď ho to doběhlo, posmívá se server

01.09.2013 10:35

Přeběhlictví, reklama zdarma, účast ve volbách za SPOZ kancléře Mynáře – toto všechno si vzal na mušku server Týden.cz. Všímá si i prezidenta Zemana, který se sice zaklíná svojí nadstranickostí, ale partaj, která navíc nese jeho jméno, propaguje, kde se dá.

Zeman řečnil o plevelu a teď ho to doběhlo, posmívá se server
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Štengl při svém prvním projevu ve funkci předsedy SPOZ

"Malé strany představují cosi jako politický plevel. Vznikly jen z touhy několika ambiciózních jednotlivců stát se předsedou čehokoli, s neuvěřitelnou rychlostí převracejí své kabáty a jsou nebezpečím spíše pro své partnery než pro své oponenty," cituje Týden.cz z knihy Miloše Zemana napsané před osmi lety.

Taková slova by prý nyní mohli vzít za svá sociální demokraté. Týden.cz upozorňuje, že právě v jejich řadách nyní dělají Zemanovi souputníci se svou malou stranou nábor. Do svých řad už zemanovci získali například sociálního demokrata Františka Koníčka, nyní ministra práce a sociálních věcí v Rusnokově úřednickém kabinetu.

Server zmiňuje i další sociální demokraty, kteří nyní kopou za SPOZ. Jsou jimi senátor Vladimír Dryml a také Jozef Regec. Ten do horní parlamentní komory také kandidoval pod spolehlivou vlajkou nejsilnější strany - sociální demokracie.

PR zdarma si dělají i Koníček a Pecina

„Jenže co platí pro Zemanovce, neplatí pro ostatní. Změnu stranického dresu uprostřed volebního období hlasitě kritizoval právě zakladatel SPOZ Miloš Zeman,“ píše Týden.cz. Vyzdvihuje také Zemanovo odmítání jednat s bývalou vicepremiérkou Karolínou Peake, která spolu s dalšími stranickými kolegy utekla od Bártových Věcí veřejných.

Přestože je SPOZ malou neparlamentní stranou, reklamu si přes státní instituce a významné veřejné funkce prý dělá čím dál častěji. Týden.cz poukazuje na to, že mediálně se díky svému postu hradního kancléře "zdarma" zviditelňuje nejen Vratislav Mynář, ale i další budoucí kandidáti - nikým nevolení ministři Rusnokovy překlenovací vlády. Mezi nimi je i současný a také minulý, ale vždy úřednický ministr vnitra Martin Pecina.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…