Zeman se Babiše zeptá, jak dlouho bude Havlíček na dopravě, uvedl Filip

29.01.2020 19:40

Prezident Miloš Zeman se ještě bude ptát premiéra Andreje Babiše (ANO), jak dlouho bude ministr Karel Havlíček stát v čele Ministerstva dopravy. ČTK a České televizi to po odpolední schůzce s prezidentem na Pražském hradě řekl předseda komunistů Vojtěch Filip. Pokud by měl být Havlíček zároveň ministrem dopravy i ministrem průmyslu a obchodu až do konce tohoto volebního období, KSČM by vyvolala s ANO dohodovací řízení, zda mají komunisté i nadále menšinovou vládu ANO a ČSSD tolerovat.

Zeman se Babiše zeptá, jak dlouho bude Havlíček na dopravě, uvedl Filip
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Filip řekl, že Zemanovi sdělil své obavy z toho, aby Havlíček nebyl funkcí šéfa dvou ministerstev přetížen. „Respektuju to jmenování na dobu dočasnou, ale ty úkoly, které jsou před námi, ať už jde o výstavbu jaderných bloků, ať už v Dukovanech nebo v Temelíně, nebo o otázku vysokorychlostních komunikací, dálnic a železnic, jsou tak náročné, že to vyžaduje plné angažmá,“ uvedl.

Zeman mu řekl, že bude ještě s Babišem o délce angažmá Havlíčka na dopravě mluvit. Bude se ho také ptát na plnění úkolů. „Rozumí tomu, jak náročné to je, plnit úkoly dvou ministerstev, a například připomněl angažmá bývalého ministra (Zdeňka) Škromacha při jeho působení na Ministerstvu práce a sociálních věcí a Ministerstvu zdravotnictví, které také bylo jenom dočasné,“ dodal Filip.

Havlíček by podle lídra komunistů měl na dopravě zůstat po dobu reorganizace struktury ministerstva, která je podle Filipa málo funkční. Jinak by mohli komunisté jednat o budoucnosti své tolerance vládě. „Máme v dohodě o toleranci postupy, které jsou v dohodovacím řízení, které by umožnily naše jednání o tom, jestli má KSČM dále tolerovat vládu, nebo ne,“ řekl. V dohodovacím řízení by podle něj mohly být stanoveny podmínky, podle kterých má být doba Havlíčkova působení na dopravě omezena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…