Zemana nahradí Klaus, píší média. Na ostrově Rhodos

07.08.2015 20:33

Prezident Miloš Zeman letos na Rhodos na konferenci pořádanou šéfem ruských železnic Vladimirem Jakuninem nepojede, píšou tabletový týdeník Dotyk a web iDNES.cz. Bývalý prezident Václav Klaus tam podle iDNES.cz vystoupit plánuje.

Zemana nahradí Klaus, píší média. Na ostrově Rhodos
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprezident Václav Klaus

Na konferenci Dialog civilizací, kterou organizuje ruský oligarcha Jakunin, blízký spolupracovník ruského prezidenta Vladimira Putina, Miloš Zeman vystoupil koncem loňského září. Ve svém projevu mimo jiné přirovnal válku na Ukrajině ke chřipce. Vyslovil se také proti sankcím, které EU a další západní státy přijaly proti Rusku. Jakunin je na americkém sankčním seznamu.

Opoziční TOP 09 tehdy uvedla, že Zeman svým vystoupením zostudil Českou republiku. "Myslím si, že některé jeho výroky, které na ostrově Rhodos pronesl, nezapadají do koncepce naší zahraniční politiky," uvedl tehdy premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Dotyk a iDNES.cz uvedly, že pozvání letos dostali Zeman i Klaus. Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček uvedl, že tentokrát se český prezident akce nezúčastní. "Důvod je jednoduchý - pan prezident se této konference zúčastnil již v loňském roce," cituje Ovčáčka Dotyk.

Exprezident Václav Klaus tam naopak pojede. "Na konferenci vystoupit plánuje," řekl iDNES.cz Klausův spolupracovník Petr Macinka.

reklama

autor: čtk, mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …