Zemanova velvyslance Remka vítá ruský kosmonaut jako syna

01.08.2013 13:12

Velitel lodě Sojuz-28, kosmonaut Alexej Gubarev, nešetří superlativy na osobu Vladimíra Remka. Píše o tom server Novinky.cz. Gubarev prý považuje za skutečný objev pro Rusko, pokud by se velvyslancem v Moskvě stal jeho palubní kolega, současný europoslanec za KSČM Vladimír Remek.

Zemanova velvyslance Remka vítá ruský kosmonaut jako syna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu KSČM bylo veselo

„Pro Rusko je toto jmenování vůbec skutečným nálezem! Létal jsem přece s ním a vím, jaký má vztah k Rusům a k naší zemi. Byl mým palubním inženýrem. První dojem po seznámení – nesmírně skromný a velmi poctivý člověk. A ty jeho odborné kvality! Před letem jsme složili zkoušky na jedničku. Vláďa důstojně snášel pekelné tréninky a pak obrovské přetížení při startu,“ uvedl Gubarev podle české verze webových stránek Hlasu Ruska.

Nezradil své přesvědčení

Gubarev prý také ocenil, že se Remek stal europoslancem za komunistickou stranu a nezradil tak své přesvědčení. Novinky.cz dále uvádějí Gubarevův postoj. „Já jsem vystoupil v r. 1991 z KSSS. Myslím si, že minulost se už nedá navrátit a že Rusko musí postupovat vpřed, hledat si vlastní cestu a spolupracovat s Evropou,“ soudí.

Právě v tom podle Gubareva Remek ve funkci velvyslance v Rusku velmi pomůže. „Kdykoli přijede do Ruska, vždy nás navštíví. Stal se jakoby naším synem, na něhož můžeme být hrdi,“ uzavřel Gubarev  svou reakci na zprávu, že by Vladimír Remek mohl být velvyslancem v Rusku.

Novinky.cz informují, že Gubarev se k možnosti, že bude Remek jmenován velvyslancem v Moskvě, vyjádřil pro rozhlasovou stanici Hlas Ruska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…