Zemanovi prý opravili bazén po Husákovi

16.12.2013 10:13

Miloš Zeman se pravděpodobně snaží být dobrým hospodářem. Svědčilo by pro to i množství peněz, které Správa Pražského hradu utratila za osm měsíců éry Miloše Zemana. Server Aktuálně.cz píše, že sídlo hlavy státu potřebovalo řadu většinou drobných stavebních rekonstrukcí. Padlo na ně přes 152 milionů korun. Server se zastavuje u rekonstrukce „Husákova“ bazénu v Lánech.

Zemanovi prý opravili bazén po Husákovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zámek v Lánech byl na víkend po šesti letech zpřístupněn veřejnosti

Jednou z hlavních zakázek pro letní prezidentské sídlo v Lánech prý byla oprava vnitřního bazénu postaveného za éry prezidenta Gustáva Husáka v roce 1986. Navzdory tomu, že zakázka se prý v dokumentaci vede jako odstranění havárie, Aktuálně.cz píše, že šlo spíše o kompletní rekonstrukci. Cena zakázky se vyšplhala na 1,9 milionu korun. Podle serveru bylo nejdražší položkou rozpočtu pořízení sprchového a masážního panelu za 84 tisíc korun, za dalších 9 tisíc pak byly nakoupeny sprchové dveře.

„Primární havárií bylo to, že protékal bazén a nefungovala vzduchotechnika," cituje Aktuálně.cz spoluvlastníka a jednatele firmy Mercator, která zakázku od Správy Hradu získala.

Opravář se divil, že se prezident koupe v takovém bazénu

„Bylo to docela závažné, protože voda z bazénu zatápěla suterén," uvedl Luboš Pavel. „Postupně jsme zjistili, že to je celé v dezolátním stavu a potřebuje to kompletní rekonstrukci. Divil jsem se, že prezident se může v takovém bazénu koupat."

Luboš Pavel také vysvětlil, proč se musel vyměnit sprchový kout. „Říkal jsem si, takový sprchový kout pro prvního člověka v republice? Byl v dezolátním stavu," uvedl Pavel. „Třicet let tam s tím nikdo nic nedělal."

„Vzhledem k tomu, že se jednalo o celkovou opravu vnitřního bazénu z důvodu havárie (průsak vody), práce zahrnovaly jak vlastní bazén, tak technologie, rozvody, sítě a příslušenství, a to v takové míře, aby zařízení odpovídalo současným provozně technickým normám a parametrům," potvrdila rozsah prací ředitelka tiskového odboru Hradu Hana Burianová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…