Zemanovský senátor: Rathův proces opravdu je jak z padesátých let

16.03.2013 13:55

Senátor Vladimír Dryml se pozastavil nad faktem, že přestože by měl být poslanec David Rath propuštěn z vazby, nestalo se tak. Podle něj mají totiž z Ratha někteří lidé strach.

Zemanovský senátor: Rathův proces opravdu je jak z padesátých let
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Vladimír Dryml

"Tento proces se dá bohužel ve všech bodech přirovnat k procesům z 50. let. Dnešní propuštění-nepropuštění Davida Ratha z vazby je toho jasným důkazem, protože i když byly všechny zákonem předepsané podmínky splněny a odchodu Davida Ratha z vězení nic nebrání, stejně si státní zástupci našli naprosto nevěrohodný důvod, jak zabránit propuštění na svobodu,“ říká Dryml.

MUDr. Vladimír Dryml

  • BPP
  • Prezident svazu Senioři České republiky

Podle Drymla je za vším strach z nevyzpytatelného chování Ratha. "Vsadil bych se, že momentálně je v plánu strašit a vyhrožovat Davidu Rathovi tak dlouho, dokud v něm nevybuduje státní zástupce 100% mlčenlivost a loajalitu vůči představitelům vlády. Vždyť je to logické - David Rath se pohybuje v politice tak dlouho, že o problémech spojených s problematikou korupce by mohl vykládat celé hodiny,“ říká Dryml.

Senátor připomíná, že dokud nebude Rath propuštěn, mají dozorci vše pod kontrolou a mohou kontrolovat jeho telefony i poštu. „Dovedete si představit, že by David Rath vystoupil ve sněmovně a po 10 měsících ve vazbě by se chtěl této vládě pomstít? Za přítomnosti médií a navíc v přímém přenosu by ho nemohl nikdo zastavit. A to je také pravý důvod, proč ho drží ve skutečnosti pod zámkem,“ myslí si Dryml.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…