Žena, která se svléká za peníze... A mnohem víc. Donald J. Trump má velmi vážné potíže

22.08.2018 11:54

Zatímco se Trumpova administrativa věnuje sankcím proti Rusku, samotný prezident čelí závažným problémům. Jeho někdejší šéf kampaně Paul Manafort byl uznán vinným v mnoha bodech obžaloby a před vyšetřovatelem si „pustil ústa na špacír“ také bývalý Trumpův právník Michael Cohen.

Žena, která se svléká za peníze... A mnohem víc. Donald J. Trump má velmi vážné potíže
Foto: White house
Popisek: Donald Trump

Zvláštní vyšetřovatel Robert Mueller včera podle amerických médií dosáhl částečného vítězství. Porota včera uznala Manafortovu vinu v osmi z celkových osmnácti bodů obžaloby, které se týkají daňových a bankovních podvodů. Jak komentuje zpravodajská televize CNN, Mueller sice neuspěl ve všech bodech, ale i přesto může být spokojený. Už jenom proto, že vyšetřování i nadále pokračuje a někdejší šéf Trumpovy předvolební kampaně čelí další obviněním.

Vyšetřování se nyní budu ubírat zejména směrem k údajným kontaktům Trumpova týmu s ruskou stranou za účelem ovlivnění výsledku prezidentských voleb. Ale i mimo tuto linii čelí Manafort vážným obviněním. Už za necelý měsíc se bude konat soudní řízení, v rámci kterého se bude řešit lobbing ze zahraničí a také křivé svědectví. K dosavadním osmi uznaným porušením zákona tak mohou v krátké době přibýt další.

Ačkoli se v deseti případech podařilo týmu právníků Manaforta obvinění zažehnat, stejně nemohou být s výsledkem své práce podle CNN spokojeni. „Už jenom těch osm bodu může dostat Manaforta do vězení na osmdesát let. Vzhledem k tomu, že je mu nyní 69 let, se i jeden z těch bodů může rovnat doživotí. Prezident však zatím za svým bývalým spolupracovníkem stojí a označil jej za dobrého člověka.“

Příliš radosti ale Trumpovi nedělá ani další z jemu blízkých osob, kterým je jeho bývalý právník Michael Cohen. Také na toho se zaměřil zvláštní vyšetřovatel Robert Mueller. Jak hlásí zpravodajská televize Fox News, podle Cohenova právního zástupce Lanny Davise byl jeho mandant „více než šťastný, že mohl Muellerovi říci všechno, co ví“. Není ostatně divu, protože Cohenovi hrozí až pětašedesát let vězení.

Cohen byl ochoten mluvit s tím, že jeho trest nebude vyšší než 63 měsíců. Proto také přiznal, že z pověření Donalda Trumpa zaplatil pornoherečce a dalším ženám, se kterými se americký prezident dříve intimně stýkal, za jejich mlčení. Zvláštní vyšetřovatel by jej však chtěl vytěžit také stran jeho informací o údajných schůzkách Trumpových lidí s ruskou stranou. Zejména s ohledem na získání kompromitujících informací o demokratech a o Hillary Clintonové.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vím, co bylo ve skladu... Kauza Vrbětice uzavřena. Pak zaznělo něco, co řečeno nebylo

17:27 Vím, co bylo ve skladu... Kauza Vrbětice uzavřena. Pak zaznělo něco, co řečeno nebylo

O tom, že ve Vrběticích rozhodně nebyla škoda za miliardu, se rozhovořil bezpečnostní analytik Jaros…