Žena, kterou srazil Janoušek, bude vypovídat

03.05.2012 20:13

Vietnamku, kterou srazil opilý lobbista Roman Janoušek, vyslechnou policisté. Server Týden.cz informuje o tom, že výslech proběhne v Praze a žena tak nebude muset do Hradce Králové.

Žena, kterou srazil Janoušek, bude vypovídat
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek odchází od výslechu, jehož pro opilost nebyl schopen

"Nemyslím si, že výslech klientky vnese do případu něco zásadně nového. Musíme vzít v úvahu, že byla po nárazu odvážena do nemocnice v bezvědomí," uvedl ženin advokát Josef Lžičař. Poukázal na to, že Janouškův nepochopitelný čin vidělo zhruba deset svědků, většinou z krátké vzdálenosti. Jednou ze svědkyň je i zdravotní sestra, která zraněné okamžitě přispěchala na pomoc.

Není jasné, zda bude mít žena trvalé následky

Třiačtyřicetiletý podnikatel a lobbista Janoušek jednapadesátiletou Vietnamku vážně zranil 23. března, kdy v Praze 4 způsobil dopravní nehodu. Luxusním vozem Porsche Cayenne narazil do ženina staršího Volva 80. Místo běžného vyřešení nehody z místa ujel a přitom cizinku, jež vystoupila z nabouraného auta, srazil a vážně zranil.

Policie jej dostihla a při dechové zkoušce mu naměřila přes 2,2 promile alkoholu. Dva dny po incidentu byl Janoušek obviněn z těžkého ublížení na zdraví a z ohrožení pod vlivem návykové látky, na což trestní zákoník pamatuje až desetiletým vězením.

Žena utrpěla vážné poranění levé nohy, v níž má podle advokáta dosud drát a šrouby, zlomeninu pěti žeber, otřes mozku a četné pohmožděniny. "Nedá se prozatím říct, zda bude mít nějaké trvalé následky," uvedl právník. To by mělo vliv na vyčíslení bolestného a léčebných výdajů, tedy odškodného, které je Janoušek "připraven zaplatit ve výši přesahující rámec právních předpisů".

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…