Žhavá VIDEA z voleb: Řev na Babiše. Zpívající ministryně. Romové v akci. A Václav Klaus mladší opět vypustil bombu

01.10.2018 0:02

Volební kampaň jde do finiše a leckde je dost dusno. Předseda vlády Andrej Babiš navštívil jih Moravy, kde na něj čekali demonstranti. Ti křičeli na něj i na jeho voliče. K volbám se chystají i Romové, pro které vzniklo speciální instruktážní video, jak mají volit. Ministryně financí Alena Schillerová na mítinku zpívala. A Václav Klaus mladší opět poškádlil vedení své rodné ODS, když nepřímo podpořil brněnské hnutí Slušní lidé.

Žhavá VIDEA z voleb: Řev na Babiše. Zpívající ministryně. Romové v akci. A Václav Klaus mladší opět vypustil bombu
Foto: Repro, FCB Brněnská drbna
Popisek: Vyhrocená situace na mítinku ANO v Brně

Premiér Andrej Babiš (ANO) navštívil jih Moravy, kde se však setkal mimo jiné i s odporem. Videa z hlavního náměstí v Brně předkládá skupina Brněnská drbna. Zhruba dvacítka demonstrantů častovala premiéra Babiše pokřiky a pískala na píšťalky. „Bureše do koše,“ zaznívalo také na setkání. „Jediný imigrant v ČR = Andrej Babiš.“ „Babiš = rakovina této země“ – taková a další hesla pak byla k vidění na billboardech, k vidění byly i červené karty. 

„Je to podvodník, všechny vás obelhal. A je to lhář. A estébák,“ říká pak jedna žena druhé. Další ženy se pak rovněž dostanou do sporu. „Vy si sežerete klobásu,“ říká žena další, která ji osočuje z toho, že ji bije. Ta se brání, že se jí jen dotkla. Náměstím pak zní i pokřik „ovce“. Lidé si na billboardech také stěžují na zničení objektivity médií či na zneužívání moci. „Vypusťte tu svini estébáckou z klece,“ zaznívá také na mítinku.

Anketa

Cítíte se na ulicích svého města (své obce) bezpečně?

23%
77%
hlasovalo: 4474 lidí

Alenu Schillerovou v červených šatech zachytilo hnutí ANO na setkání s přáteli a sousedy na Praze 12. Video sdílelo na svém facebookovém profilu. A jak píše: „Alena Schillerová, doprovázená Modřanskou sešlostí, zazpívala jednu velmi známou písničku.“ Šlo o známou trampskou skladbu U stánků na levnou krásu. 

Video pak sdílí také SPD Tomia Okamury, avšak z trochu jiného soudku. Hnutí na něm odsuzuje podle svých slov ostudnou kampaň jednotlivců a zprofanovaných médií, která systematicky útočí všemi prostředky a na všech úrovních proti jejich volební kampani do blížících se komunálních voleb.

„Jsou na nás vedeny útoky na sociálních sítích, ničeny naše předvolební billboardy, strhávány a poškozovány plakáty s našimi lídry a natáčeny cílené televizní reportáže s jediným cílem, poškodit dobrou pověst našeho hnutí a maximálním způsobem snížit náš neustále rostoucí volební potenciál. V této souvislosti hnutí SPD podalo několik trestních oznámení a bylo zahájeno několik přestupkových řízení. Nepřátelská kampaň je především důkazem rostoucí síly hnutí SPD. Přijďte k volbám a podpořte kandidátky SPD v komunálních volbách a naše kandidáty do Senátu,“ velí zástupci hnutí. 

Kompletní návod, jak volit v komunálních a senátních volbách, přinesla také nevládní organizace ROMEA na svém YouTube kanálu. Dva „mladí muži“ se radují, že bude nějaká zábava zdarma. Moderátor je však vyvádí z omylu a následně jim vysvětluje vše podstatné k volbám. A to s nejrůznějšími prostřihy. 

Poslanec za ODS Václav Klaus mladší již v minulosti komentoval senátní volby. „Do Senátu budu volit na Praze 8 pana Golase (pokud se tedy do té doby neodstěhuju do Pece už). A upřímně podporuji i další normální kandidáty ODS (mj. Kubera – Teplice; Zeman – Jizerské hory...). Podporovat ‚nezávislé‘ sluníčkářské šíbry – Bek (Brno), Fischer (P12) mě však nedonutí ani hlavní kancelář. Politika se má dělat principiálně, nikoli vychcaně až za hrob,“ poznamenal včera Klaus mladší, jenž podporuje také kandidáta SPD Ladislava Jakla. 

Psali jsme ZDE.

Nyní Václav Klaus mladší sdílel video Slušných lidí a Soukromníků, kteří bojují právě proti kandidátovi ODS Mikuláši Bekovi. „Je mnoho důvodů, proč nelze volit kandidáta spojené fronty sluníčkových a vítačských stran Mikuláše Beka do Senátu. Pro nás je nepřijatelné jeho prospěchářství – člověk, který se v roce 1987 stal z čistě zištných důvodů kandidátem členství v KSČ, přece nemůže být morální autoritou a kandidátem opravdu pravicových stran! Vzpomeňte si také na jeho několik let staré články o potřebě přijímat imigranty prakticky bez kontroly a bez limitů. Takový člověk již dopředu říká, že nebude hájit zájmy občanů České republiky, ale úzké skupiny napojené na neziskové organizace. A pro výkon funkce senátora nemá ani morální předpoklady. Vždyť rozvrátil manželství kvůli vztahu s manažerkou společnosti, která od jím řízené univerzity dostává zakázky. Takového člověka nelze jen nepodpořit, ale před jeho volbou je nutno přímo varovat! Vždyť funkce senátora je pro něj jen předstupněm ke kandidatuře na prezidenta republiky, o čemž mluví celá pražská i brněnská kavárna,“ poznamenává hnutí u videa.

Klaus mladší, jenž je již nyní považovaný v ODS za renegáta, tak tedy přidává další šťouchanec těm, kteří ho vyzývají k přestupu do SPD. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…