Zkušený zdravotník: Vojtěch fanaticky řeší alkohol a kouření, ale že mají důchodci čím dál větší problém, to neřeší

21.02.2020 20:52

Bývalý náměstek ministra zdravotnictví a dlouholetý ředitel nemocnice, prezident spolku Senioři ČR Vladimír Dryml se ve svém komentáři zaslaném ParlamentnímListům.cz věnoval českému zdravotnictví a tomu, zda si v něm premiér Andrej Babiš (ANO) udělá již pořádek.

Zkušený zdravotník: Vojtěch fanaticky řeší alkohol a kouření, ale že mají důchodci čím dál větší problém, to neřeší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Dryml

Podle Vladimíra Drymla to senioři v Česku začínají mít těžké. „Po stálém zdražování prakticky všeho začínají problémy ve zdravotnictví dopadat i na ně,“ uvedl Dryml a poukazuje například na prodlužování čekacích dob na vyšetření a operace. Či také na to, že mnohdy jsou senioři nedoléčeni propouštěni z nemocnic. 

„Zde je často ošetřují jen mladí, méně zkušení lékaři, stoupají ceny některých běžných léků a hlavně chybí na trhu stále nebo přechodně několik desítek léků, kdy některé léky jsou i nenahraditelné,“ uvedl Dryml a kritizoval české zdravotnictví, které se podle jeho slov dostává po více než 2 letech vládnutí hnutí ANO do stále větších problémů.

 Marně již roky ČLK s odboráři, některými politiky a zdravotníky burcují a varují veřejnost a politiky před nebezpečím kolabujícího systému. Na Titaniku se také tancovalo a hodovalo, když se potápěl,“ zmiňuje Dryml a varuje i před navýšením byrokracie. 

V závěru se pak obouvá i do ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, kdy podle něj ten až fanaticky bojuje proti alkoholu a kouření. „Hlavně, že legalizuje konopí, místo toho, aby se soustředil po více než 2 letech konečně na zásadnější věci pro české pacienty, zejména seniory a těžce nemocné, a stabilizoval systém. Vidět návrh nového financování péče podle DGR, který už stál stovky milionů nebo alespoň světlo zlepšení na konci tunelu je stejné, jako vidět paní Columbovou,“ uvedl Dryml závěrem.

MUDr. Vladimír Dryml

  • BPP
  • Prezident svazu Senioři České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …