Zlínskem hýbe spor kvůli špitálu: Čunek odevzdal dokument na poslední chvíli. Výbor ho nemohl projednat

06.02.2018 20:59 | Zprávy

Z KRAJŮ Zlínským krajem hýbe spor o budoucí podobu krajské nemocnice. Zatímco na tom, že kapacity nemocnice ve Zlíně nevyhovují současným potřebám, panuje shoda, jablkem sváru mezi zastupiteli zůstává konkrétní podoba modernizace. Mediální přestřelku mezi zlínským primátorem Miroslavem Adámkem (STAN) a hejtmanem Zlínského kraje Jiřím Čunkem (KDU-ČSL) vyprovokovala slova z Čunkovy strany o tom, že by se nemocnice mohla přesunout za město.

Zlínskem hýbe spor kvůli špitálu: Čunek odevzdal dokument na poslední chvíli. Výbor ho nemohl projednat
Foto: zlin.cz
Popisek: Krajská nemocnice Tomáše Bati Zlín

Myšlenku přesunout krajskou nemocnici ve Zlíně mimo město naznačil loni koncem listopadu na zasedání krajského zastupitelstva hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek (KDU-ČSL) s tím, že ji označil za jednu z možných variant.

V reakci na to se přes média ozval primátor Zlína Miroslav Adámek, podle kterého má krajská nemocnice smysl, pouze pokud bude ve městě.

Podle informací ParlamentníchListů.cz byla nemocnice probíraným tématem i na únorovém krajském zastupitelstvu. Již dříve se totiž zastupitelé usnesením domluvili na tom, že budou od Čunka, který má zdravotnictví v gesci, požadovat jasnou koncepci krajských nemocnic.

Tu jim Čunek na posledním zasedání zastupitelstva v pondělí 5. února skutečně předložil. Stalo se tak ovšem jen velmi krátce před zahájením jednání.

Této skutečnosti se na svém profilu na ParlamentníchListech.cz věnuje například slovácký senátor a rovněž zastupitel Zlínského kraje Ivo Valenta. Podle něj Čunek koncepci předložil doslova „přesně minutu před zahájením“ zastupitelstva.

„Koncepce byla předložena až těsně před jednáním zastupitelstva,“ potvrdil informaci naší redakce i primátor města Zlína a zastupitel Miroslav Adámek (STAN). Ve stejném duchu hovořil i zastupitel Zlínského kraje a křesťanský demokrat Pavel Krhan, podle kterého Čunek splnil úkol tak, jak mu uložilo minulé zastupitelstvo. Podle zastupitele za KSČM Ivana Mařáka byla dokonce koncepce odeslána minutu před zahájením jednání a to prostřednictvím elektronické pošty. De facto se tak o jejím doručení ze strany Čunka dozvěděli až po zahájení zastupitelstva. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jonáš Kříž

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…