Zloděj v kanceláři Nagyové ukradl prý i Nečasův diář s citlivými daty

14.11.2012 18:35

Kvůli zveřejnění platů šéfky kabinetu Petra Nečase Jany Nagyové byl obviněn bývalý šéf civilní rozvědky Karel Randák. Úřad vlády kvůli tomu podal žalobu. Jenže podle týdeníku Ekonom nejde jen o výplatnice – ztratil se také premiérův diář s daty schůzek.

Zloděj v kanceláři Nagyové ukradl prý i Nečasův diář s citlivými daty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

"Těch věcí je tam daleko více. Z pracovny Jany Nagyové zmizely třeba pracovní diáře, v nichž jsou zaznamenány i premiérovy schůzky. Údaje z těchto diářů byly zkopírovány a šířeny dál," tvrdí zdroj týdeníku.

Nečas sice potvrdil, že v žalobě jsou uvedeny i jiné věci kromě výplatnic, co všechno se ztratilo, ale nesdělil. Stejně tak šéf Úřadu vlády Lubomír Poul. "Nyní lze konstatovat jen to, že předmětem trestního oznámení je nejen neoprávněné nakládání s osobními údaji, ale i podezření ze zneužití interních informací v daleko širším rozsahu," uvedl mluvčí vlády Michal Schuster.

Výplatnice Nagyové zveřejnil deník Insider, nedávno byl kvůli tomu obviněn Randák z Nadačního fondu proti korupci. On sám ale jakákoli obvinění jednoznačně popřel.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…