Zmatky u Prymuly vyděsily skauty. Ministr přikázal odstupy, úředníci to napsali naopak

03.10.2020 10:59

Omyl ministra zdravotnictví Romana Prymuly zmátl dětské organizace. Šlo opět o nejednotnou komunikaci. Své noty nesladil Prymula ani se svým resortem. Píše to server iRozhlas.cz.

Zmatky u Prymuly vyděsily skauty. Ministr přikázal odstupy, úředníci to napsali naopak
Foto: repro TV Prima, tan
Popisek: Roman Prymula v Partii

Nařízení o dvoumetrových rozestupech stálo za rozkolem mezi ministrem a jeho úřadem. Prymula totiž tvrdil, že dvoumetrové rozestupy se týkají i lidí uvnitř jedné skupiny, jeho lidé však do nařízení napsali opačné stanovisko. Po pravdě pátrali skauti a další dětské organizace. 

Vláda totiž od příštího týdne zakázala vnitřní akce s účastí převyšující 10 osob a venkovní akce s účastí nad 20 lidí. Odstup od jiných lidí musí být více než dva metry. „Odstup od jiných osob větší než 2 metry je nezbytný pro to, aby nedocházelo k šíření i v menších skupinách. Proto se toto opatření vztahuje i na osoby uvnitř skupin,“ napsal skupinám, které se jej tázaly, ministr zdravotnictví na svém twitteru. 

Tiskový mluvčí resortu Martin Novotný však Českému rozhlasu odpověděl jinak. Že odstup dvou metrů musí být mezi skupinou a cizími lidmi. Ministr Prymula následně svůj tweet smazal a Novotný se rozhodl potvrdit své předchozí stanovisko. 

Nebyl to však první přešlap ministra zdravotnictví v komunikaci. Ten ve čtvrtek při interpelacích uvedl, že plánuje registrace v hospodách; premiér Andrej Babiš (ANO) tento krok ve večerní debatě označil za dezinformaci. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…