Zmizel děkan práv. Policie pátrá

20.11.2011 13:17

V pátek krátce před devátou hodinou ráno odešel z místa trvalého bydliště na Praze 5, děkan právnické fakulty v Plzni, Květoslav Růžička. Domů se nevrátil a nikdo o něm nemá žádné zprávy. Policie po něm zatím bezvýsledně od pátku pátrá.

Zmizel děkan práv. Policie pátrá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policista - ilustrační foto

Růžička je starý pětašedesát let, vysoký 175 až 180 centimetrů, střední postavy. Má pleš, po stranách má prošedivělé vlasy a tmavé obočí. Na sobě měl sportovní červenobílou bundu, tmavě modrý svetr s šedým vzorem, bílou košili, černé látkové kalhoty a na hlavě měl červenobílý kulich. Tak zní policjení popis po hledaném děkanovi.

Informace, které mohou pomoci k nalezení Růžičky, přijímají policisté na tísňové lince 158 nebo na kterékoliv služebně Policie ČR.

Růžička pomáhal zakládat plzeňská práva, o kterých se poslední dobou hodně mluvilo z důvodu odebrání oprávnění udělovat titul JUDr. Děkanem této fakulty byl zvolen loni v říjnu, když nečekaně vyhrál nad proděkanem pro vědu a výzkum Karlem Eliášem.

Pospíšil kritizoval děkana

Když počátkem letošního listopadu fakulta ztratila právo udělovat titul JUDr., ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS) obvinil právě Růžičku, že za stav na škole je vinen z důvodu manažerského selhání, jelikož se údajně nedohodl na spolupráci s Eliášem, jenž patřil k reformnímu křídlu na fakultě.

Fakulta zažádala o prodloužení akreditace magisterského a bakalářského oboru. Avšak co bude s fakultou, o které se stále mluví kvůli předloňské aféře, kdy se potýkala s opsanými prácemi, podivným přijímáním studentů a jejich rychlým studiem, je nyní v rukou akreditační komise. Ta bude rozhovovat koncem listopadu nebo ledna o případném schválení prodloužení akreditace.

Psali jsme:
Akreditační komise zařízla plzeňská práva, šance tu ale ještě je
Sokol uzavřel kauzu plzeňských práv: nikdo nebyl a nebude potrestán
Známe titul-lháře v parlamentu. Proč tolik gynekologů, ptá se expert

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kri

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…