Zmrdi, ksindl, postřílet. Svět užasle zírá, jak to český politik rozjel na síti

29.05.2016 16:55

„Všechny tyhle zmrdy rovnou postřílet!!! Včetně těch ksindlů, co je do Evropy zvou a ničí vše, co bylo a dělalo Evropu Evropou,“ napsal na svůj facebookový profil k islámským uprchlíkům někdejší lídr kandidátky PRO PRAHU Daniel Januj. Informoval o tom server KrajskéListy.cz.

Zmrdi, ksindl, postřílet. Svět užasle zírá, jak to český politik rozjel na síti
Foto: Lucie Sýkorová
Popisek: Malý Syřan

Janůj na sociální síti reagoval na článek, který popisoval živou debatu muslima se ženou. Islámský učenec ji uzavřel tím, že ženě vmetl, že je horší než prase a bylo by nejlepší, kdyby co nejdříve zemřela. Český politik, dlouholetý člen ODS, k tomu připsal opravdu velmi ostrou glosu: „Všechny tyhle zmrdy rovnou postřílet!!! Včetně těch ksindlů, co je do Evropy zvou a ničí vše, co bylo a dělalo Evropu Evropou“.

Nešlo však prý jen o náhodný úlet. Jak server následně uvádí, na jeho facebookovém profilu není toto sdělení ojedinělým vzkazem vůči islámu. Sám Januj se označil za islamofoba a jeho profil zdobí fotografie se sloganem „fuck islam“. 

Původní text ZDE.

Januj šest let po svém vstupu do komunální politiky v Praze 7 odjel na zahraniční pobyt, takže svou politickou práci přerušil. „Po návratu pak začal kolotoč – podnikání, rodina, narození dcerky, takže na skutečnou politickou práci moc času nezbývalo. Politika musela prostě počkat, protože jsem navíc vždy razil názor, že do politiky – ať už komunální nebo té takzvané vysoké parlamentní – by měl vstupovat pouze člověk, který má svoje stabilní zázemí, příjem a nejde do toho pro takzvané koryto, jak jsem to vídával u řady lidí kolem sebe. Pak jsme se s rodinou přestěhovali na Prahu 5, kde jsem se už znovu začal aktivně angažovat v komunální politice,“ uvedl před dvěma lety Janůj pro ParlamentníListy.cz. V tehdejších volbách se dostal do sporu s hnutím Zbyňka Passera kvůli užívanému názvu politické strany.
 
Daniel Januj následně redakci zaslal vyjádření, ve kterém dává do souvislostí svůj komentář
 
„Rozhodně nejde o vyzývání k nějakému bezpráví. Ten příspěvek byl reakce na neuvěřitelnou událost, která se stala v USA. Zde byla uspořádána antiislámská výstava, na kterou zaútočili dva radikální útočníci a byli zastřeleni bezpečnostní ochrankou. Následně se odehrávala debata, zda mají bezpečnostní složky právo postřelit takové útočníky. Můj názor je, že ano, že proti útočícím teroristům musíme mít právo použít střelné zbraně i s tím, že teroristé budou zastřeleni. A to platí jak pro USA, tak pro Evropu.“
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …