Známá Evropa skončila. Už i optimisté ztrácejí víru, píše poslanec Šarapatka

28.11.2015 13:33

„Evropa, jak ji známe, skončila,“ konstatuje poslanec zvolený za hnutí Úsvit Milan Šarapatka na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz.

Známá Evropa skončila. Už i optimisté ztrácejí víru, píše poslanec Šarapatka
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

„Jsem celoživotním optimistou. To co se však nyní v Evropě děje, mne žádným optimismem do budoucna nenaplňuje. Evropu čeká velmi nejistá budoucnost,“ podotýká Šarapatka a zároveň volá po ochraně schengenských hranic, aby se zabránilo dalšímu přílivu uprchlíků. Obává se však, že je pozdě.

Kromě toho by dle jeho názoru musela existovat jednotná evropská azylová politika a nikoliv totální zvůle, jak ji dnes předvádí mocné sousední Německo.

„Mnozí z těch, kteří mají za úkol Evropě dnes nebo v budoucnosti škodit, již prošli děravými evropskými hranicemi a nyní jen čekají na svoji šanci v Evropě zabíjet a ničit,“ obává se Šarapatka a připomíná také miliony přistěhovalců a jejich potomků žijící ve Francii, Belgii či Velké Británii. „Ti všichni jsou občany Evropské unie a držiteli pasů, které jim umožňují po Evropě volně cestovat. A ti všichni, nebo alespoň mnozí z nich, jsou, díky špatné nebo neexistující integrační politice hostitelských zemí, snadným cílem pro islamizaci imámy, které do evropských mešit posílá Saúdská Arábie nebo Katar,“ poznamenává.

Následně se ptá, proč tyto země umožňují, aby do jejich občanů byla infiltrována netolerantní wahabistická verze islámu. Zároveň se také ptá, jak mohou tyto země, které selhaly a umožnily radikalizaci svých obyvatel, nyní požadovat, aby se s nimi o následky jejich chyb dělily země střední Evropy. “To musíme razantně odmítnout a soustředit se naopak na to, abychom se v situaci, ve které jsou dnes Francie, Belgie a další, nikdy neocitli,“ píše.

„Evropa se definitivně změnila. Skončilo období bezstarostného života, prosperity, liberalismu a falešného multikulturalismu. Pomalu končí také éra velkého evropského projektu, Evropské unie, neboť každým dnem více ukazuje svoji nekompetentnost a neschopnost uspět ve svém hlavním úkolu. Totiž zabránit válce na evropském kontinentu a ochránit její obyvatele. A my jsme ve válce, o tom není pochyb,“ konstatuje poslanec.

„Věřím přesto, že máme dobrou šanci v této válce uspět. Budeme žít v příštích desetiletích tak, jak žijí už mnoho dekád občané Státu Izrael.  Ve střehu, obklopeni permanentním nebezpečím zákeřných útoků. Ale pokud uspěli oni, uspějeme i my. Je však třeba, abychom v čele našeho státu měli opravdové lídry, zocelené životními zkušenostmi, tak jako je má Izrael. Nikoli lídry, jejichž jedinou životní praxí jsou zákulisní pletichy v Parlamentu,“ uzavírá Šarapatka.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…