Známý ukrajinský radikál Ljaško vznesl požadavky na USA: Sto miliard dolarů, zbraně a seškrtat všechny dluhy

21.02.2015 20:41

Svérázné představy o tom, jak by USA mohly pomoci Ukrajině, má vůdce Radikální strany Ukrajiny Oleh Ljaško. Veřejně prohlásil, že být na místě prezidenta Baracka Obamy, vyčlenil by peníze pro Kyjev, a to alespoň ve výši 100 miliard dolarů. Současně by na Ukrajinu poslal zbraně a dluhy by této zemi odpustil. Informoval o tom server PrvníZprávy.cz.

Známý ukrajinský radikál Ljaško vznesl požadavky na USA: Sto miliard dolarů, zbraně a seškrtat všechny dluhy
Foto: ČT
Popisek: Ukrajinský expremiér Jaceňuk

„Kdybych byl prezident Obama, tak bych ani minutu nezaváhal a vydělil bych Ukrajině jako minimum 100 miliard dolarů nevratné finanční pomoci k provedení reforem. A odepsal bych všechny dluhy Ukrajiny věřitelům ve Spojených státech do poslední pence," napsal prý Ljaško na své stránce na Facebooku.

Ukrajinský radikální politik také prohlásil, že podle jeho názoru jsou Spojené státy povinny poskytnout Ukrajině zbraně „nehledě na rizika. " Současně nabídl přemístit americké „jaderné námořnictvo a letectvo" do Středomoří a Černého moře.

Celý článek ZDE

Server upozorňuje, že Ljaško je znám jako fanatický ukrajinský nacionalista. Jeho videonahrávky jsou prý plné násilí, výhrůžek, vulgarit a obscénností. V minulosti měl v Luhansku a Doněcku se svými muži unášet úředníky místní samosprávy, kteří následně měli stopy mučení a řezné rány. „Starostu Slavjanska donutil podepsat rezignaci pod hrozbou, že ho vyhodí ze čtvrtého patra,“ dodal server.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…