Znásilnění? Nevěřím, ozval se profesor Válek. Ať se dívky obrátí na policii...

25.05.2021 22:20

Nedlouho poté, co ParlamentníListy.cz upozornily na údajná svědectví, že se měl poslanec Dominik Feri (TOP 09) dožadovat sexu s mnohými studentkami a obtěžovat je nevhodnými návrhy, volá místopředseda TOP 09 Vlastimil Válek po důkladném prošetření případu ze strany policie. „Buď je znásilnil, nebo ne. Předpokládám, že ty dívky půjdou na policii a že ho zažalují,“ uvedl pro iDNES.cz. Policie již oznámila, že se případem začala zabývat. Feri se omlouvá za nevhodné chování, nařčení ze sexuálního násilí však odmítá. V reakci na tato závažná nařčení oznámil, že rezignuje na poslanecký mandát a nebude kandidovat v říjnových volbách do Poslanecké sněmovny.

Znásilnění? Nevěřím, ozval se profesor Válek. Ať se dívky obrátí na policii...
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: prof. MUDr. Vlastimil Válek

Místopředseda TOP 09 Válek by byl rád, aby se v kauze člena strany udělalo co nejdříve jasno. „Předpokládám, že policie to pak bude vyšetřovat. Pokud někoho znásilnil, to bych považoval za zhůvěřilost, ale já tomu nevěřím,“ uvedl pro iDNES.cz Válek.

„Bezesporu budeme řešit každé závažné nařčení jakéhokoli kandidáta. Pokud ta nařčení jsou, že Dominik Feri měl někoho znásilnit, tak předpokládám, že to velmi rychle začne vyšetřovat policie,“ zopakoval ještě místopředseda TOP 09.

Původní zdroj ZDE.

Policie v úterý večer na svých twitterových stránkách oznámila, že se informacemi některých médií, podle kterých několik žen obvinilo poslance TOP 09 Dominika Feriho z nevhodného sexuálního chování, začala zabývat.

„Z úřední povinnosti jsme se začali zabývat informacemi, které dnes uvedly sdělovací prostředky k osobě pana poslance Dominika Feriho. V následujících dnech bude rozhodnuto o tom, která součást policie šetření provede a jaký bude případný další postup,“ sdělila policie na Twitteru.

 

 

Sotva poslanec Dominik Feri v Brně odstartoval předvolební kampaň koalice SPOLU představením programu pro mladé, rozhodl se v úterý kvůli nařčení ze sexuálního obtěžování složit poslanecký mandát a oznámil, že nebude kandidovat do Poslanecké sněmovny.

Omluvil se, že se v minulosti choval nevhodně, zároveň však odmítl, že by na některou z dívek vyvíjel sexuální nátlak. Proti článkům se hodlá bránit u soudu.

Na údajná svědectví, která se šířila v posledních dnech na sociálních sítích a která popisují, že se měl Feri dožadovat sexu s mnohými studentkami a obtěžovat je nevhodnými návrhy k sexu či je například nutit k felaci, jako první upozornily ParlamentníListy.cz koncem minulého týdne.

Některé příspěvky dokonce tvrdí, že Feri kladl sexuální nátlak i na dívky na středních školách, kam mladý politik častokrát zavítal v rámci přednášek. Jelikož se jedná pouze o spekulace, objevují se hlasy, že může jít o zákeřnou kampaň s cílem zdiskreditovat jednu z hlavních tváří TOP 09 před blížícími se volbami do Sněmovny. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…