Žoldáci, okupanti? Nablito na českém internetu, zlobí se Roman Máca či syn Petra Nečase

06.08.2018 7:44

Dnes v noci zemřeli v Afghánistánu tři čeští vojáci. Zatímco premiér Andrej Babiš (ANO), poslankyně Jana Černochová (ODS) či předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek označili padlé vojáky za hrdiny, čeští komunisté si posteskli, že tito muž bojovali za zájmy amerických kapitalistů v zahraničí. A našli se bohužel dokonce tací „odvážlivci“, kteří českým vojákům za účast v zahraničních misích nadávali.

Žoldáci, okupanti? Nablito na českém internetu, zlobí se Roman Máca či syn Petra Nečase
Foto: Alerion
Popisek: Česká vlajka.

Českem otřásla zpráva o skonu tří českých vojáků v Afghánistánu. Zemřeli při teroristickém útoku, který spáchal sotva osmnáctiletý Afghánec. K bestiálnímu činu se přihlásilo radikální hnutí Tálibán.

Anketa

Považujete účast našich vojáků v Afghánistánu za smysluplnou?

7%
93%
hlasovalo: 18478 lidí

Český prezident Miloš Zeman se přijde poklonit padlým vojákům ve středu, až se jejich těla vrátí domů. Hlava státu vyjádřila hlubokou soustrast rodinám vojáků. Předseda vlády Andrej Babiš (ANO), poslankyně Jana Černochová (ODS) nebo předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek vojáky označili za hrdiny.

Komunisté vydali tiskové prohlášení, v němž tvrdí, že tito čeští vojáci padli v boji za rozšíření mocenských zájmů amerických či britských kapitalistů. Členové KSČM jsou toho názoru, že by se čeští vojáci měli stáhnout domů z těch zahraničních misí, které neposvětila OSN.

A na sociálních sítích se dokonce najdou „odvážlivci“, kteří se nestydí označit české vojáky za okupanty. Upozornila na to např. novinářka Eva Paseková.

Ke stejnému obrázku se vyjádřil i analytik Roman Máca. ,,V diskusích na novinkách a na proruských webech už je zase řádně nablito. Naši vojáci jsou přirovnáváni k žoldákům a okupantům.
Řešení prý je vyklidit pole a nechat Talibanu volnou ruku v zabíjení. A když někdo bude chtít z Afghánistánu před zabíjením Talibanu utéct, tak ho pro jistotu zabít taky," konstatoval na sociální síti.

Na další reakce údajných českých „odvážlivců“ upozornil syn expremiéra Nečase Ondřej.

„Máme na co být hrdí. Třeba na statečné internetové bojovníky, nebojící se plivnout do tváře mrtvých vojáků. Každý den zasedají ke klávesnicím, aby nám ukázali pravdu bez ohledu na nebezpečí, oproti kterému je patrola v Afghánistánu v podstatě takovou procházkou po Náplavce. A na rozdíl od prohnilých žoldáků za to neberou miliony, pracují pro dobro národa zdarma, ve volném čase! Inu, služba je služba. Pohlédněte těmto hrdinům do jejich odhodlaných tváří...,“ napsal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…