Zoufalý status legendární porodnice v Podolí: Ukázala, za kolik jim dodavatelské „hyeny“ účtují roušky. Lékaři prosí o pomoc. Je zle

12.03.2020 17:52

Obchod, který je v současné době spojený s pandemií koronaviru, se týká především zdravotnických potřeb. Nedostatek je zejména v počtu roušek a respirátorů. A to nejen pro pacienty anebo ty, kteří chtějí využít prevence, ale současně pro zdravotnická zařízení. Jedním z nich je prestižní Ústav pro péči o matku a dítě – porodnice v Praze 4 Podolí.

Zoufalý status legendární porodnice v Podolí: Ukázala, za kolik jim dodavatelské „hyeny“ účtují roušky. Lékaři prosí o pomoc. Je zle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Anketa

Jak se zatím Babišova vláda zhostila boje proti koronaviru? (Hlasování od 11.3.2020)

95%
hlasovalo: 41351 lidí
„Rádi bychom tímto dali všem na vědomí, že jsme se v těchto dnech setkali se situací, která nám všem, mírně řečeno, vyrazila dech. V současné velmi obtížné době protiepidemických opatření se potýkáme s kritickým nedostatkem ochranných zdravotnických prostředků, zejména jednorázových roušek," uvedli zástupci legendární porodnice ve čtvrtek odpoledne na svém Facebooku.

A nezůstali pouze u holého konstatování.

„Proto nedokážeme přijmout fakt, že dodavatelská firma zdravotnického materiálu (firma MediLab) nám za jednu ochrannou roušku, která je potřebná při péči o všechny pacienty, účtuje místo původních 0,50Kč/ks nově 25Kč/ks. Tedy 50x dražší. Považujeme tento přístup za neetický a nesolidární, hraničící s hyenismem. Z tohoto důvodu se obracíme na všechny z Vás s prosbou o pomoc v této pro nás i pro pacienty nesmírně tíživé situaci.

MEDILAB ČR, s.r.o. podle svých oficiálních stránek sídlí v Českém Meziříčí a jednatelem je jistý Amir Zaketović. Na webu o sobě hovoří následovně: „Již řadu let jsme výrobcem a distributorem spotřebního zdravotnického materiálu a zdravotnické techniky. Vyrábíme produkty vysoké kvality s použitím špičkových technologií a klademe důraz na spokojeného zákazníka."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…