Zpěvák Ivan Mládek: Estébáci přivedli studenty na Národní třídu. Takhle to vidím. Ne že revoluci udělala Charta 77 a studenti

24.01.2017 17:21

O svém hitu Jožin z bažin, ze kterého se v Rusku stal Putin z bažin, hovořil na serveru DVTV.cz zpěvák Ivan Mládek. Mluvilo se však i o sametové revoluci či o cenzuře.

Zpěvák Ivan Mládek: Estébáci přivedli studenty na Národní třídu. Takhle to vidím. Ne že revoluci udělala Charta 77 a studenti
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin, prezident Ruské federace

Zpěvák mluvil o tom, že on zřejmě kvůli písni Jožin z bažin nesmí do Ruska. Skupina, která tuto píseň přezpívala, se totiž prezentuje pod jejich obličeji. Putin z bažin se dokonce zpívá i na proputinovských shromážděních. 

„V Rusku je to výborná reklama, prý to vidělo asi 200 milionů lidí, ale je nám to prd platné, když tam nesmíme,“ uvedl. 

  • Video najdete ZDE

On sám prý úplně původně se za svou muziku styděl. „Původní nahrávky neposlouchám,“ řekl s tím, že za některé písničky dokonce neměl ani čisté svědomí. „Odjakživa jsem se ale snažil být apolitický. Politika se do našich skladeb nehodí,“ dodal.

Následně se pak Mládek vyjádřil k cenzuře, o které se domnívá, že existuje. „Je to ale lepší. Už se vám nic nestane,“ poznamenal. „Když vám dřív něco zakázali, tak jste byl vyřízen všude,“ dodal. Domnívá se však, že cenzura je stále. „Kdykoliv jsem napsal cokoliv o něžné revoluci či o Havlovi, tak mně to zcenzurovali,“ řekl.

Něžná revoluce podle něj byla totiž Gorbačovova záležitost iniciovaná KGB a StB. „Estébáci přivedli studenty na Národní třídu. Takhle to vidím, jinak to nemá logiku,“ dostal prostor říct svůj názor. „Je dobře, že to bylo, ale je třeba, aby se říkalo, jak to bylo. Ne že revoluci udělala Charta 77 a studenti,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…