Zpěvák Klus po volbách: Vyražte do ulic a mluvte s jinými lidmi, jinak to tu dopadne špatně

24.10.2017 21:58

Zpěvák Tomáš Klus si na serveru Forum24.cz posteskl nad tím, jak je Česká republika rozdělená. Bard má obavu, že je rozdělena až příliš, a apeluje na všechny občany, že povyšování se jedněch nad druhé, urážek a projevů nenávisti už bylo dost. Vyzývá lidi, aby vyšli do ulic.

Zpěvák Klus po volbách: Vyražte do ulic a mluvte s jinými lidmi, jinak to tu dopadne špatně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Klus

Tomáš Klus si je vědom, že jako zpěvákovi mu mnozí lidé řeknou, že se raději nemá montovat do politiky a má se držet svého kopyta, jako správný „švec“, jak praví dobře známé české přísloví. Podle Kluse jsou však dny, kdy je třeba nemlčet. V demokracii může svůj názor vyjadřovat každý a zpěvák seznal, že nadešel čas, aby nemlčel. Rád by lidem po volbách vzkázal, že projevů rozhořčení a nenávisti už v české společnosti bylo dost a dost a už by to mělo skončit.

„Myslím, že je čas vyjít do ulic, ale ne do průvodu skandovat hesla s těmi, s nimiž jsme na stejné vlně, neboť nás přes sebešlechetnější motivaci pojí vždy především nenávist ke druhé straně. Taková vlna je dřív nebo později tlaková a někoho chtě nechtě pošle k zemi, čímž zaseje semínko pro odvetu, a to se pak zase děje furt dokola, dokola, dokola...,“ varoval Klus.

Celý komentář naleznete zde.

„Je čas vyjít do ulic s hlavou otevřenou, protože otevřený dialog, respektive ochota člověka mluvit s člověkem bez ohledu na to, že je nutné prosadit si vlastní pravdu, je podle mého cesta k posunu společnosti k sebeuvědomění, k národnímu sebevědomí bez tendence tíhnout k přehnanému patriotismu, od nějž je už jen krůček k nacionalismu, k extrému, který, jak dějiny učí, nefunguje, jen ve výsledku hodně bolí,“ doplnil.

Pokud spolu budou lidé mluvit a budou chtít společně pracovat ve prospěch země, mohou ji posunout kupředu. Lidé budou muset hledat kompromis, ale v celkové pestrosti společnosti je podle Kluse síla, která nás právě pohne kupředu. To si ovšem vyžaduje, aby jeden člověk byl schopen dát za pravdu druhému, bez předsudků. Lidé by vůči sobě měli vyvěsit bílou vlajku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…