Zrádce národa Bartoš. Babiš na Primě mával důkazem z EU. Vážné

03.10.2021 20:41

Andrej Babiš (ANO), Ivan Bartoš (PirSTAN), Petr Fiala (SPOLU), Tomio Okamura (SPD) a moderátoři Terezie Tománková, Petr Suchoň se sešli v poslední předvolební debatě na CNN Prima NEWS. Díky hlasování diváků do druhé části debaty postoupí pouze dva. Premiér Babiš označil lídra Pirátů Ivana Bartoše za „zrádce národa“, jehož nadřízenými jsou představitelé Bruselu.

Zrádce národa Bartoš. Babiš na Primě mával důkazem z EU. Vážné
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: Andrej Babiš označuje Ivana Bartoše za zrádce národa

Anketa

Přesvědčujete své okolí o tom, koho má a nemá volit?

72%
hlasovalo: 26238 lidí

První divácký dotaz z tábora SPOLU mířil na to, proč je v Česku tak draho a „jak kandidáti dokážou naložit s Babišovou drahotou“. „Žádná Babišova drahota není. Máme globální inflaci, za inflaci je zodpovědná ČNB, která navýšila teď sazby. Nemyslím si, že je to dobrý nápad. Dnes jsme se domluvili s panem Havlíčkem, protože zdražování energie je vysoké, že každé domácnosti dáme 1 200 korun na obnovitelné zdroje,“ slíbil Babiš. 

„Tohle jsou zase postupy podle Andreje Babiše. Samozřejmě že podíl na té inflaci má vláda, protože rozhazovala v době covidové. Je třeba zastavit zadlužování a nakopnout ekonomiku. V dalším rozpočtu musíme šetřit na výdajích státu, máme řešit daňové optimalizace. Skutečně dostat lidi na trh práce,“ míní Bartoš, že je nutné nakopnout ekonomiku.

„Babišova drahota tady je a ví to každý. Nejsou to jen mezinárodní vlivy, které na to působí, je to politika vlády. Co je potřeba udělat? Zkrotit deficity, jednat o cenách energií. S emisními povolenkami je třeba něco udělat,“ zmínil Fiala. 

Stoupající ceny energií, bydlení a potravin. To vnímá za inflací Okamura a odmítl mimo jiné Green Deal. „Je potřeba zvýšit potravinovou bezpečnost a soběstačnost v základních potravinách. Vrátit na česká pole zpět brambory, cibuli, odmítnout solární elektrárny,“ poukázal Okamura. 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Babiš následně ukazoval divákům grafy, jak jeho vláda úspěšně hospodaří. „Těmi grafy se lidé nenajedí, elektřinu nezaplatí, těmi se nezatopí. V těch bydlet nebudou. To zrychlení je potvrzené. Máme nejvíce rostoucí inflaci, jednu z Evropy. Riskujeme náraz na dluhový strop,“ oponoval však Bartoš a odmítl „Babišovy náhlé dárečky“. „Myslím, že bylo špatné zrušit superhrubou mzdu v krizi,“ dodal Bartoš. Za zrušením superhrubé mzdy však stojí Okamura. „Jsme rádi, že jsme přidali peníze lidem do peněženek,“ uvedl Okamura. 

Babiš následně ukázal Bartošovi, jak vypadá jeho nadřízený: „To je předseda Evropského parlamentu. Tady políbil prsten. Tady slíbil ztrátu suverenity České republiky,“ rozčílil se Babiš a ukázal fotografii. „Tohle je předseda Evropského parlamentu Sassoli...,“ poznamenal Bartoš. „Pátá kolona!“ láteřil Babiš. „My jsme tam byli řešit daňové ráje a pan Sassoli vám poslal...,“ snažil se pokračovat Bartoš, ale Babiš se nedal: „Vy jste normální zrádce českého národa.“ 

Tweet, který dle Babiše dokumentuje Babišovu zradu, Babiš použil i dříve. Bartoš v něm předsedovi Evropského parlamentu přisvědčuje, že je nutné zrušit jednomyslné hlasování na Evropské radě. Díky němu může kterýkoliv stát EU zablokovat usnesení o migraci či finančních záležitostech.

 

Bartoš se následně snažil vysvětlit svou účast na schůzce, ale marně: „Umíte česky? Tak si to přečtěte,“ poznamenal Babiš. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…