Ztrapněný ministr Vojtěch: Jde o vlasy

21.04.2020 12:41

„Je zakázáno poskytovat kadeřnické služby. A to i v situaci, kdy kadeřnice zákazníka stříhá u něj doma,“ vypálil ministr zdravotnictví za hnutí ANO Adam Vojtěch na vládní tiskové konferenci v pondělí v podvečer. Podle novinářky Sabiny Slonkové tím jen dokázal, že se sám nevyzná v zákazech, které koaliční vláda ANO a ČSSD vychrlila na občany. Podle Ministerstva průmyslu a obchodu totiž platí, že u vás doma vás kadeřnice ostříhat smí.

Ztrapněný ministr Vojtěch: Jde o vlasy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně financí Alena Schillerová

Novinářka Sabina Slonková na serveru Neovlivní.cz upozornila, že ministr za hnutí ANO Adam Vojtěch má na triku pořádný trapas. Na pondělní tiskové konferenci po jednání vlády prohlásil, že kadeřnice nesmějí přijít ani k lidem domů a ostříhat je. Jenže oficiálně platí něco jiného. Vojtěch tedy podle Slonkové jen ukázal, že se sám nevyzná v tom, co vláda po občanech požaduje a co jim povoluje.

Důkaz toho, že Vojtěch neříká pravdu, lze najít na státních stránkách businessinfo.cz, kde MPO oznamuje, že kadeřnické služby, stejně jako pedikúru a manikúru, lze poskytovat individuálně za podmínky, že jsou služby poskytovány mimo provozovnu.

Jde o výčet z 25. března, nejnovější aktualizace pak je s datem 20. dubna. To, že kadeřníci smějí stříhat doma, potvrzují i oficiální dopisy přímo Vojtěchova ministerstva, které si vyžádaly některé salony. Redakce Neovlivní.cz má dopisy k dispozici. Mezitím Vojtěchova vládní kolegyně Alena Schillerová zveřejňuje na sociálních sítích jednu fotku za druhou s čerstvě upravenými vlasy. Naposledy v neděli před svým vystoupení v České televizi se postavila před pražský kadeřnický salon Oskar,“ upozornila Slonková.

Není přitom bez zajímavosti, že provozovatelé salonu se od Aleny Schillerové distancují a zdůrazňují, že jejich podnik je zavřený a kvůli vládním nařízením bojuje o přežití.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…