Zůstáváme, splňte sliby. Nová akce nespokojených lékařů

04.11.2011 14:36

Ministru zdravotnictví Leoši Hegerovi běží čas. O půlnoci mu vyprší ultimátu, které mu daly odbory. Pak chtějí lékaři slyšet, jak Heger zařídí zvýšení platů pro příští rok. K této příležitosti chytají odboráři protestní akci s úderným názvem Zůstáváme, splňte sliby.

Zůstáváme, splňte sliby. Nová akce nespokojených lékařů

Leoš Heger slíbil, že platy lékařů se příští rok zvednou o deset procent. Ale sliby nestačí, odbory chtějí garanci. Ministr zdravotnictví má čas do páteční půlnoci, a pak chtějí lékaři jeho vyjádření.

Heger potvrdil, že vyhláška bude brzy hotová. Sliby dodrží, ale není jisté, zda se paty zvýší už od ledna. „Čekáme do poslední chvíle, abychom seriózně vyhlásili naši nabídku odborovému klubu k naplnění memoranda pro rok 2012," řekl ve čtvrtek Heger.

Zůstáváme, ale splňte sliby, hrozí lékaři

Pokud by chtěl Heger ze slibu vycouvat nebo se vyjádří nejednoznačně, lékaře to nezaskočí. Mají v záloze připravenou novou akci „Zůstáváme, splňte sliby", kterou by spustili od 7. listopadu.

Akce „Zůstáváme, splňte sliby" potrvá asi měsíc. Žádné razantní kroky, jako hromadné podávání výpovědí, by se však neměly opakovat. Lékaři se nechtějí k průběhu protestů blíže vyjadřovat. Pokud by však Heger jejich volání nevyslyšel, odboráři by se obrátili na Štrasburk a Brusel.

Čtěte více:

Lékaři varují Hegera: Budou další protesty. Engel je drží na uzdě. Zatím

Lékaři marně čekají na zvýšení platů. Pojišťovny nic neposlaly

Moravští lékaři si přivydělávali podvodnými recepty

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…