Zvykejte si. Muslimové slaví. Zdůvodnění, proč včera umírali lidé

24.05.2017 6:51

Publicista Marian Kechlibar se na svém webu Kechlibar.net vrátil k útoku v Manchesteru, při němž zemřelo 22 lidí. Zároveň se také rozepsal o ramadánu, jenž v těchto dnech začíná.

Zvykejte si. Muslimové slaví. Zdůvodnění, proč včera umírali lidé
Foto: Twitter.com
Popisek: Teroristické útoky v Bruselu

„Nová švédská tradice neboli měsíc ramadán má poslední dobou nepříjemnou vlastnost, totiž že v něm dochází k disproporčnímu množství teroristických útoků. Včerejšek v Manchesteru zase jen zapadá do této nové švédské, britské, francouzské a vůbec západní tradice,“ poznamenal úvodem publicista. Dodává, že se také jedná o čtvrté výročí vraždy vojáka Lee Rigbyho. On sám nepovažuje za náhodu, že tito vousatí braši se v různých výročích vyžívají. 

„Prakticky všechny sunnitské teroristické organizace vyrostly na podhoubí salafistického hnutí. A kdo systematicky financuje a šíří salafismus a wahhábismus ve světě? Saúdská Arábie. Tu máš, čerte, kalašnikov kropáč. To je důvod, proč se žádný západní politik neodvažuje říci či udělat něco, co by šlo k podstatě věci,“ tvrdí Kechlibar. 

Následně uvedl rozdíly, který panují mezi Saúdskou Arábií a Tálibánem. Jsou to dle jeho slov peníze. „Zlaťáky cinkají lahodnou píseň nalevo i napravo. Slyší na ně stejně Zelení jako konzervativci. A velmožní Saúdi mají zlaťáků moře, i když poslední dobou trochu míň, protože si navykli na život na vysoké noze, kdežto cena ropy už není, co bývala,“ řekl. I proto dle jeho názoru po celé Evropě dál působí Saúdskou Arábií vyškolení, placení a podporovaní kazatelé a učitelé. 

„Nesmí se dělat nic, co by urazilo Rijád. Uražený Rijád by si totiž příště mohl objednat balík zbraní na vedení dalších válek někde jinde. A zadlužené západní státy, které dávno rozdaly z pokladen i to, co nemají, si dnes nemůžou dovolit, aby jim ušel nějaký ten příjem,“ řekl Kechlibar se slovy, že se modlí k bůžkům ropného průmyslu, aby technický pokrok ve frakování zlevnil ropu na úroveň kolem 20 dolarů za barel. „Pak by Saúdi měli dost starostí se svou vlastní finanční katastrofou – a část západních politiků by najednou ve svých zádech … možná … našla nějakou páteř. Možná,“ uzavřel.

Původní text ZDE

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …