Takový smutný život. Nové informace o minulosti Klausova atentátníka

05.10.2012 9:38

Deník MF DNES přináší osobnostní profil muže, který minulý pátek v Chrastavě vystřelil na prezidenta Václava Klause. Svářeč Pavel Vondrouš byl vždycky tvrdohlavý a poznamenaly jej i rodinné problémy. Podle psychologa je zjevné, že jeho chování je ovlivněno mnoha depresivními zážitky.

Takový smutný život. Nové informace o minulosti Klausova atentátníka
Foto: repro TV
Popisek: Pavel Vondrouš před útokem na prezidenta Václava Klause

„Vždycky šel hlavou proti zdi. Měl pocit, že právě on musí lidem pomáhat, že napraví svět, chyby a nespravedlnosti,“ vzpomíná jeho babička,. Už ve škole se prý dokázal na učitele zlobit natolik, že s ním přestal mluvit. Totéž se prý opakovalo, když začal pracovat. „Přišel o několik zaměstnání, protože nadřízeným říkal do očí, co si myslí a jaké dělají chyby,“ dodává babička, u které několik let žil. Kvůli problémům v práci se mu prý snažila domluvit, ale dopadlo to tak, že se vnuk před třemi roky sbalil a od té doby jej neviděla.

Vodroušův život byl totiž poznamenán tragédií. Jeho matka byla horolezkyně a v jeho pěti letech se pádem ze skály zabila jen kousek od domu v Andělské hoře, kde babička dodnes žije. „Mysleli jsme si, že toho nechá kvůli dětem. Nenechala,“ vzpomíná její matka.

Takové neštěstí podle psychologů ještě umocní komplikovanou osobnost. „Z těch zlomkových informací se dá říct, že jeho charakter ovlivnila výrazná traumata a znaky citové deprivace v dětství,“ usuzuje psycholog Slavomil Hubálek.

S domem v Andělské hoře souvisí i další impuls, který střelce nejspíš přiměl střílet na prezidenta. Pavel Vondrouš je jeho polovičním spoluvlastníkem a kvůli jeho dluhům se nyní exekutoři chystají stavbu prodat. Sám Vondrouš přiznává, že má dluhy ve výši přibližně tři sta tisíc korun, které nadělal jízdami načerno, nebo neplacením odpadků.

Podle MF DNES však střelci nelze upřít, že ačkoliv na Facebooku proti kapitalismu brojí na úrovni svazáků z padesátých let, dokáže být sebeironický a podívat se na sebe s nadhledem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz komunistům, espéďákům, dezolátům pořád. Zákaz Slovákům se vytratil. Proruská scéna dostala z Moskvy notičky. Byli jsme v hospodě Dno pytle

4:44 Zákaz komunistům, espéďákům, dezolátům pořád. Zákaz Slovákům se vytratil. Proruská scéna dostala z Moskvy notičky. Byli jsme v hospodě Dno pytle

„Proruská scéna rozlezlá po Evropě dostala po podpisu podpory americkým Kongresem z Moskvy notičky‚ …