Alena Vitásková: Jsem znepokojena vývojem na ERÚ

05.09.2017 9:18

V souladu s Energetickým zákonem řídí od 1. 8. 2017 ERÚ kolektivní orgán pětičlenná rada ERÚ v jejímž čele je předseda rady, Ing. Vladimír Outrata, bývalý místopředseda úřadu v období působení předsedkyně ERÚ Aleny Vitáskové.

Alena Vitásková: Jsem znepokojena vývojem na ERÚ
Foto: Facebook Aleny Vitáskové
Popisek: Alena Vitásková

Kontinuita by takto měla být zachována a občané, mající právo na bezpečné dodávky energií za přijatelnou cenu by se neměli obávat zvratů, které by vedly k bezdůvodnému růstu cen energií.

V posledních dnech jsem znepokojena vývojem na ERÚ. K dnešnímu dni mi nebyly z nepochopitelných důvodů navráceny podepsané Předávací protokoly. Tyto Protokoly jsem řádně se zaměstnanci úřadu, řediteli, místopředsedy připravila a v závěru mého 6 - ti letého funkčního období podepsala a Radě prostřednictvím jejího předsedy Ing. Vladimíra Outraty předala.

Obávám se, že členové rady tak neplní požadavek vlády na zachování kontinuity a tím zajištění příznivých cen energií pro konečné spotřebitelé a zároveň zachování rovných podmínek pro všechny účastníky energetického trhu. Takto byl nastaven celý systém ERÚ pod mým vedením a podrobně popsán stav a nutné plnění termínů v Předávacích protokolech.

Z důvodu ochrany spotřebitelů a občanů naši země jsem ještě jako předsedkyně ERÚ měla důvodné výhrady proti jmenování jednoho člena Rady a žádala premiéra Bohuslava Sobotku o nápravu. Doposud se tak nestalo, dokonce premiér na moji výzvu vůbec nereagoval. Požádala jsem proto písemně ministra průmyslu a obchodu Jiřího Havlíčka, zodpovědného za návrh na jmenování a odvolání členů rady o sjednání nápravy v zájmu občanů České republiky.

ERÚ jsem zaslala stížnost na nečinnost Rady ve věci Předávacích protokolů, což vede nepochybně k narušení kontinuity, kterou deklarovala vláda při jmenování jejich členů.

Institut se bude i nadále zabývat ochranou lidských práv.

Ing. Alena Vitásková
Předsedkyně spolku Institut Aleny Vitáskové

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…