Asociace soukromého zemědělství podporuje při volbě prezidenta ČR Jiřího Drahoše

23.01.2018 10:52

Asociace soukromého zemědělství ČR podporuje v prezidentské volbě Jiřího Drahoše. ASZ k tomu vedou historicky jednoznačně negativní zkušenosti s činy Miloše Zemana ve funkci předsedy vlády, prezidenta země, i vyjádření na adresu soukromých zemědělců v ČR.

Asociace soukromého zemědělství podporuje při volbě prezidenta ČR Jiřího Drahoše
Foto: Archiv ASZ
Popisek: Josef Stehlík, předseda Asociace soukromého zemědělství

Asociace soukromého zemědělství ČR podporuje v prezidentské volbě Jiřího Drahoše. ASZ k tomu vedou historicky jednoznačně negativní zkušenosti s činy Miloše Zemana ve funkci předsedy vlády, prezidenta země, i vyjádření na adresu soukromých zemědělců v ČR. Mimo jiné:

- Miloš Zeman dlouhodobě podporuje velkoprůmyslové zemědělství se všemi negativními důsledky pro krajinu, půdu i venkov jako celek.

- Vláda Miloše Zemana aktivně umožnila novelou transformačního zákona bývalým JZD, aby restituentům nevyplatily takzvané transformační podíly, a tím byli původní vlastníci okradeni odhadem nejméně o 15 miliard korun.

- Vláda Miloše Zemana přijala systém cukerných kvót, který uvrhl české zemědělce do zcela podřízeného postavení vůči cukrovarům, omezil pěstování cukrovky na polovinu, počet cukrovarů ze 70 na sedm, navíc ve vlastnictví zahraničních společností.

- Vláda Miloše Zemana zavedla systém mléčných kvót, který zásadně zbrzdil rozvoj farem soukromých zemědělců, neboť zvolené referenční období nahrávalo nástupnickým podnikům JZD.

- Vláda Miloše Zemana prosadila takovou podobu mysliveckého zákona, která proti sobě postavila vlastníky půdy, myslivce a hospodařící zemědělce a která ve svých důsledcích vedla mimo jiné i k přemnožení divokých prasat.

- Miloš Zeman ve funkci prezidenta republiky vyznamenal aktivní komunistické zemědělské kádry Miroslava Tomana a Josefa Čubu, navíc v roce 2014, který Organizace spojených národů vyhlásila celosvětově Rokem rodinných farem.

- Miloš Zeman se ve funkci prezidenta republiky opakovaně vyjádřil o rodinných farmách tak, že jejich vznik a podpora byla chyba, přestože rodinné farmy zajišťují zemědělskou produkci i rozvoj venkova dominantně ve všech rozvinutých zemích.

Z těchto důvodů Miloš Zeman nikdy nebyl, není a nebude prezidentem českých sedláků a tradičního českého venkova.

Naproti tomu názory a postoje Jiřího Drahoše, jak jsme měli možnost je poznat, se plně ztotožňují s naším viděním světa.

Věříme, že Jiří Drahoš bude pro český venkov dobrým prezidentem.

Ing. Josef Stehlík, předseda ASZ ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …